Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Premijera 'Pinocchija' Talijanske drame riječkog HNK

13.01.2015. Filip Kušter
Foto: www.hnk-zajc.hr

Foto: www.hnk-zajc.hr

U ponedjeljak, 12. siječnja, intendant HNK Zajc Oliver Frljić, ravnateljica Talijanske drame Leonora Surian te redateljica Elvia Nacinovich, uz ostatak glumačkog ansambla, predstavili su predstavu „A kada bi umjesto Pinocchija…/ E se invece di Pinocchio…“.

Prvakinja Talijanske drame Elvia Nacinovich, inspirirana klasikom talijanskog pisca Carla Collodija, postavila je na scenu svoju viziju „Pinocchija“ koji živi u suvremenom svijetu gdje je laž veća „umjetnost“ nego grijeh, a govorenje istine postaje gotovo hendikepom. Riječ je o svojevrsnom mjuziklu za djecu, ali i njihove roditelje te sve odrasle koji nisu izgubili dijete u sebi.

Na konferenciji za novinare, Frljić je izrazio zadovoljstvo i naglasio važnost povratka najmlađe publike u kazalište te dodao kako se isto tako nada da će uskoro doći do suradnje Talijanske i Hrvatske drame. Ravnateljica Talijanske drame, Leonora Surian, ne sumnja u zanimljiv i zabavan sadržaj predstave „u kojoj ima puno pjesme i smijeha“ te smatra kako jezična barijera nije problem jer je talijanska verzija predstave titlovana, a odigrat će se i hrvatska verzija. Važnu ulogu, uz glumački ansambl, imaju scenograf Dean Vukušić (koji će na dan premijere predstave održati izložbu svojih likovnih radova), kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović i kompozitor originalne glazbe, Bruno Nacinovich.

Foto: www.hnk-zajc.hr

Foto: www.hnk-zajc.hr

Elena Brumini, uz to što je kreatorica scenskih pokreta, nositeljica je predstave u obliku glavnog lika Pinocchia. Ostale uloge igraju Rosanna Bubola, Giuseppe Nicodemo, Lucio Slama, Alida Delcaro, Mirko Soldano, Anton Plešić, Nora Zdionica, Tila Bjedov, Nina Berdik, Morena Škrokov, Lili Švrljuga i Susanna Valenčić. Za kraj su istaknuli kako je bitno da dođe i publika koja ne zna talijanski jezik jer je cijela predstava dio igre glume i interpretacije na glazbu. Na taj će se način povećati broj ljudi koji gledaju Talijansku dramu, a Rijeka će time još jednom pokazati svoju multikulturalnost.

Premijera predstave je 15. siječnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 19:30 sati. Hrvatska će verzija predstave premijerno igrati 7.veljače. Cijena ulaznica je 60 kn.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Komentari