Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Premijera predstave 'Političko vjenčanje' u kazalištu Kerempuh

17.12.2014. Ziher.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Kazalište Kerempuh danas, 17. prosinca, premijerno će izvesti predstavu „Političko vjenčanje” u režiji Borne Baletića po kultnom tekstu Fadila Hadžića.

„Političko vjenčanje“ komedija je koja u prvi plan postavlja priču o mladom paru koji se želi vjenčati i započeti zajednički život. Preduvjet za to jest pristanak njihovih roditelja. Dogovara se večera i kreće potpuno razotkrivanje. Kroz susret i sukob te dvije obitelji dijametralno suprotnih svjetonazora gradi se zaplet ove punokrvne komedije karaktera koja ismijava svako atrofično mjesto naših brakova, obitelji i društveno-političke zajednice.

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Iako je praizveden 1968., u ponovnom čitanju ovaj tekst zvuči nevjerojatno aktualno te bilježi tvrdoglavu nepromjenjivost političke i gospodarske podijeljenosti, čime i ističe sav apsurd tog trajnog nadmetanja i vječne borbe bez pobjednika.

U predstavi igraju Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić, Nina Erak-Svrtan, Željko Konigsknecht, Elizabeta Kukić te gost iz Gavelle, Ozren Grabarić. Dramaturgiju potpisuje Dora Delbianco, kostimografkinja je Irena Sušac, kostimografkinja Tanja Lacko, a asistentica redatelja Lea Anastazija Fleger.

(Visited 201 times, 1 visits today)

Komentari