Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Izvedbene umjetnosti

Premijera predstave 'Političko vjenčanje' u kazalištu Kerempuh

17.12.2014. Ziher.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Kazalište Kerempuh danas, 17. prosinca, premijerno će izvesti predstavu „Političko vjenčanje” u režiji Borne Baletića po kultnom tekstu Fadila Hadžića.

„Političko vjenčanje“ komedija je koja u prvi plan postavlja priču o mladom paru koji se želi vjenčati i započeti zajednički život. Preduvjet za to jest pristanak njihovih roditelja. Dogovara se večera i kreće potpuno razotkrivanje. Kroz susret i sukob te dvije obitelji dijametralno suprotnih svjetonazora gradi se zaplet ove punokrvne komedije karaktera koja ismijava svako atrofično mjesto naših brakova, obitelji i društveno-političke zajednice.

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Iako je praizveden 1968., u ponovnom čitanju ovaj tekst zvuči nevjerojatno aktualno te bilježi tvrdoglavu nepromjenjivost političke i gospodarske podijeljenosti, čime i ističe sav apsurd tog trajnog nadmetanja i vječne borbe bez pobjednika.

U predstavi igraju Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić, Nina Erak-Svrtan, Željko Konigsknecht, Elizabeta Kukić te gost iz Gavelle, Ozren Grabarić. Dramaturgiju potpisuje Dora Delbianco, kostimografkinja je Irena Sušac, kostimografkinja Tanja Lacko, a asistentica redatelja Lea Anastazija Fleger.

(Visited 201 times, 1 visits today)

Komentari