Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Izvedbene umjetnosti

Premijera predstave 'Političko vjenčanje' u kazalištu Kerempuh

17.12.2014. Ziher.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Kazalište Kerempuh danas, 17. prosinca, premijerno će izvesti predstavu „Političko vjenčanje” u režiji Borne Baletića po kultnom tekstu Fadila Hadžića.

„Političko vjenčanje“ komedija je koja u prvi plan postavlja priču o mladom paru koji se želi vjenčati i započeti zajednički život. Preduvjet za to jest pristanak njihovih roditelja. Dogovara se večera i kreće potpuno razotkrivanje. Kroz susret i sukob te dvije obitelji dijametralno suprotnih svjetonazora gradi se zaplet ove punokrvne komedije karaktera koja ismijava svako atrofično mjesto naših brakova, obitelji i društveno-političke zajednice.

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Iako je praizveden 1968., u ponovnom čitanju ovaj tekst zvuči nevjerojatno aktualno te bilježi tvrdoglavu nepromjenjivost političke i gospodarske podijeljenosti, čime i ističe sav apsurd tog trajnog nadmetanja i vječne borbe bez pobjednika.

U predstavi igraju Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić, Nina Erak-Svrtan, Željko Konigsknecht, Elizabeta Kukić te gost iz Gavelle, Ozren Grabarić. Dramaturgiju potpisuje Dora Delbianco, kostimografkinja je Irena Sušac, kostimografkinja Tanja Lacko, a asistentica redatelja Lea Anastazija Fleger.

(Visited 211 times, 1 visits today)

Komentari