Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Premijera predstave 'Život je čudo' Teatra Rugantino

01.12.2014. Ziher.hr
Foto: www.rugantino.hr

Foto: www.rugantino.hr

Nakon pretpremijerne izvedbe predstave “Život je čudo”, koja se održala 19. studenoga u HNK Šibenik, Teatar Rugantino održao je i zagrebačku premijeru predstave, i to u nedjelju, 30. studenoga na Sceni Vidra.

U predstavi, koja je posvećena osnivaču Rugantina, Ivici Vidoviću, igra nagrađivani glumac Siniša Popović. Glazbu za predstavu skladao je Darko Rundek, scenografiju je izradio Miljenko Sekulić, a kostime dizajnirala Elvira Ulip. Oblikovatelj svjetla je Saša Mondecar. Redateljica predstave je umjetnička direktorica teatra Rugantino, Gordana Gadžić.

Nova predstava teatra Rugantino govori o umijeću radovanja životu. Njezin junak samo je na prvi pogled sit svega, on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.

Ivica Ivanišević, autor teksta, o drami je zapisao: “Svaki čovjek kada dospije u neke ozbiljne godine – ako putem nije izgubio samopoštovanje, nego je dapače ponosan na sve što je za sobom ostavio – voli o svome životu razmišljati kao o drami.

Ovaj tekst pisan je po narudžbi velikana našega glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića koji je poželio vratiti se najrizičnijoj scenskoj formi, monodrami, i to s materijalom koji će zrcaliti ponešto od njegova iskustva i osobnosti. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

(Visited 139 times, 1 visits today)

Komentari