Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Izvedbene umjetnosti

Premijera predstave 'Život je čudo' Teatra Rugantino

01.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: www.rugantino.hr

Foto: www.rugantino.hr

Nakon pretpremijerne izvedbe predstave “Život je čudo”, koja se održala 19. studenoga u HNK Šibenik, Teatar Rugantino održao je i zagrebačku premijeru predstave, i to u nedjelju, 30. studenoga na Sceni Vidra.

U predstavi, koja je posvećena osnivaču Rugantina, Ivici Vidoviću, igra nagrađivani glumac Siniša Popović. Glazbu za predstavu skladao je Darko Rundek, scenografiju je izradio Miljenko Sekulić, a kostime dizajnirala Elvira Ulip. Oblikovatelj svjetla je Saša Mondecar. Redateljica predstave je umjetnička direktorica teatra Rugantino, Gordana Gadžić.

Nova predstava teatra Rugantino govori o umijeću radovanja životu. Njezin junak samo je na prvi pogled sit svega, on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.

Ivica Ivanišević, autor teksta, o drami je zapisao: “Svaki čovjek kada dospije u neke ozbiljne godine – ako putem nije izgubio samopoštovanje, nego je dapače ponosan na sve što je za sobom ostavio – voli o svome životu razmišljati kao o drami.

Ovaj tekst pisan je po narudžbi velikana našega glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića koji je poželio vratiti se najrizičnijoj scenskoj formi, monodrami, i to s materijalom koji će zrcaliti ponešto od njegova iskustva i osobnosti. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

(Visited 162 times, 1 visits today)

Komentari