Istaknuto
12.12.2018.

Sve novitete poslušajte na jednom mjestu i glasujte za svog ovotjednog favorita.

03.12.2018.

Pažljivo pratite portal jer ćemo u člancima sakrivati najbogatije i najvrijednije nagrade do sada.

Izvedbene umjetnosti

Hrvatska premijera predstave “Tiger Lilies” na Kliker festivalu u Varaždinu

03.10.2018. Tim Hrvaćanin[Tiger Lilies] Foto: http://klikerfestival.com

Autorski projekt redateljice i koreografkinje Sanje Frühwald “Tiger Lilies” svoju će hrvatsku premijeru imati 4. listopada u 18 sati u HNK u Varaždinu u sklopu Kliker festivala, festivala pokreta, plesa i igre za djecu i mlade. Riječ je o hrvatsko-austrijskoj koprodukciji umjetničke organizacije VRUM i dječjeg kazališta Dschungel iz Beča.

Šest žena, šest životnih dobi, šest priča. Najmlađoj je devet, najstarijoj 80 godina. Cijeli je jedan život između njih. Što su proživjele, a što je tek pred njima? Jesu li one obitelji? Jesu li one jedna te ista osoba? Što bih ja s devet godina pitala sebe od 40? Koje priče bih željela čuti od sebe kao starice?

“Tiger Lilies” su istovremeno divlje i osjetljive. Mlade i stare. Nezaobilazne. Traže onu posebnu, bosonogu, nježnu, buntovnu, jaku, slabašnu, osjećajnu, moćnu, jednostavnu, duhovitu, ozbiljnu, intuitivnu, divlju djevojčicu koja se skriva u svim ženama. Tiger lilies zajedno promišljaju o starenju, solidarnosti, osnaživanju, preživljavanju i kako ostati “zauvijek mlad”.

Sanja Frühwald potpisuje tekst i režiju, dramaturg je Till Frühwald, scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin, oblikovatelj svjetla Mirza Kebo, a asistentica redateljice Jasmin Steffl. Predstavu izvode Emma Wiederhold (9), Milena Leeb (13), Gat Goodovitch (28), Adriana Cubides (42), Giordana Pascucci (57), Maria Farcher (80).

Nakon varaždinske premijere, ovu plesnu predstavu u sklopu Kliker festivala možete pogledati i 9. listopada u HKD na Sušaku u Rijeci te 11. listopada na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Predstava će 6. listopada također gostovati u Sarajevu na MESS festivalu.

(Visited 76 times, 4 visits today)

Komentari