Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Premijerni hrvatski nastup Solstafira i Myrkur u Tvornici kulture

28.11.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/solstafirice

Islandske metal legende Solstafir po prvi puta će posjetiti Hrvatsku 2. prosinca na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture na kojem će im podršku dati izvrsna danska black metal izvođačica Myrkur. Solstafir postoje od sada već davne 1995. i kroz godine su gradili svoj zvuk od početnog black metala prema današnjem post metal zvuku koji je na trenutke primjereniji prvacima post rocka poput Mogwai ili Explosions in the Sky, nego nekim metal bandovima.

Uz velika priznanja kritike od samih početaka s vremenom su na svoju stranu pridobivali i publiku pa su danas jedan od najtraženijih bendova na metal i festivalima žestokog zvuka diljem svijeta. Specifičnim izričajem i fantastičnim live nastupima Solstafir su se izdvojili iz mase žanrovski sličnih bendova i postali predvodnici scene, dohvativši konačno i ozbiljnije diskografske tiraže. U Zagreb dolaze na promotivnoj turneji aktualnog studijskog albuma “Berdreyminn“, objavljenog sredinom proljeća.

Posebnu težinu zagrebačkom nastupu daje i izbor predgrupe. Solstafiru će se pridružiti Myrkur, one-woman black metal projekt dankinje Amelie Bruun. U izrazito muškom i ekstremnom svijetu black metala, pojava Myrkur pravo je osvježenje i danas predstavlja jednu od zanimljivijih pojava u svijetu žestoke glazbe. I ona će u Zagrebu promovirati novo izdanje, album “Mareridt” koji će biti objavljen u rujnu.

Ulaznice

Za oba izvođača koncert u Tvornici kulture bit će premijerno predstavljanje hrvatskoj publici. Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti za 100 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 120 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Dallas Music Shop Rijeka i sustav Eventim.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Komentari