Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Preminula blues legenda Johnny Winter

17.07.2014. Lucija Jakelić
foto: Facebook.com

foto: Facebook.com

John Dawson Winter III, poznatiji kao Johnny Winter, preminuo je sinoć u dobi od 70 godina. Bio je poznati američki blues gitarist, pjevač i producent. Publici je također poznat po energičnim blues/rock live performansima u 60ima i 70ima te po produciranju tri albuma blues legende Muddyja Watersa nagrađena nagradom Grammy. U poznatu Blues Fondation  Hall of Fame uključen je 2003. godine, a časopis Rolling Stone smjestio ga je na 63. mjesto 100 najboljih  gitarista svih vremena.

Rođen u Beaumontu u Teksasu,  Winter je  svoj talent pokazivao od najranije dobi. Tako je s četiri godine svirao  klarinet, s 11 ukulele, pojavio se na nekoliko dječjih talent showova s mlađim bratom Edgarom, svoj prvi bend osnovao kad je imao 15, a snima albume od 18. godine.

Neposredno prije smrti Winter je bio na turneji, a posljednji nastup bio mu je na Cahor Blues Festivalu u Francuskoj. U svibnju je nastupio na godišnjem Jazz Festu u New Orleansu, a njegov novi album najavljen je za rujan. Iako uzrok smrti još nije poznat, nagađa se da je povezan s problemima sa zdravljem zbog godina zlouporabe droge i alkohola.

Carla Parisi, Winterova agentica, potvrdila je da je ove srijede preminuo u hotelskoj sobi u Zurichu. U poruci na Facebooku stoji da su “njegova supruga, obitelj i kolege iz benda shrvani gubitkom jednog od najboljih svjetskih gitarista”.

Komentari