Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Preminuo pisac, novinar te dobitnik Pulitzerove nagrade Anthony Lewis

25.03.2013. Ina Bilić
Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Anthony Lewis, dobitnik  Pulitzerove nagrade, autor i kolumnist The New York Timesa preminuo je u 85. godini života. Bolovao je od Parkinsonove bolesti.  Prva Pulitzerova nagrada dodjeljena mu je kada je, radivši za Washington Daily News, otkrio aferu za neobjašnjivu smjenu jednog časnika mornarice. Druga nagrada dodjeljena mu je 1963. godine za izvještaje koje je pisao za The New York Times. Za svoga života napisao je tri knjige: “Portrait of a Decade: The Second American Revolution,” “Gideon’s Trumpet” i “Make No Law: The Sullivan Case and the First Amendment“.

Pune 32 godine pisao je kolumnu pod nazivom ‘U inozemstvu kod kuće’ za Times. Lewis je bio poznat kao neustrašivi zastupnik liberalnih i progresivnih stavova. Zadnju kolumnu napisao je krajem 2001. godine, a urednik Timesa Gail Collins tada je izjavio kako je Lewis bio velika inspiracija svima, te da je bio jedan od najljubaznijih ljudi koje je on ikada upoznao.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Komentari