Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

Preminuo pisac, novinar te dobitnik Pulitzerove nagrade Anthony Lewis

25.03.2013. Ina Bilić
Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Anthony Lewis, dobitnik  Pulitzerove nagrade, autor i kolumnist The New York Timesa preminuo je u 85. godini života. Bolovao je od Parkinsonove bolesti.  Prva Pulitzerova nagrada dodjeljena mu je kada je, radivši za Washington Daily News, otkrio aferu za neobjašnjivu smjenu jednog časnika mornarice. Druga nagrada dodjeljena mu je 1963. godine za izvještaje koje je pisao za The New York Times. Za svoga života napisao je tri knjige: “Portrait of a Decade: The Second American Revolution,” “Gideon’s Trumpet” i “Make No Law: The Sullivan Case and the First Amendment“.

Pune 32 godine pisao je kolumnu pod nazivom ‘U inozemstvu kod kuće’ za Times. Lewis je bio poznat kao neustrašivi zastupnik liberalnih i progresivnih stavova. Zadnju kolumnu napisao je krajem 2001. godine, a urednik Timesa Gail Collins tada je izjavio kako je Lewis bio velika inspiracija svima, te da je bio jedan od najljubaznijih ljudi koje je on ikada upoznao.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari