Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Preporuka: The Girl Who Leapt Through Time

01.10.2014. Marija VukšićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: nock-nock-nock.tumblr.com

Foto: nock-nock-nock.tumblr.com

Mjesec japanske kulture još nije završio stoga vam preporučamo The Girl Who Leapt Through Time (2006), animirani film redatelja Mamorua Hosode nastao po istoimenom romanu. Ljubitelji Shinkaija koji su navikli na visoku razinu profinjene vizualne ljepote u njegovim animiranim filmovima, bit će isprva razočarani jednostavnom animacijom u ovom animiranom filmu. Bez obzira na to, moguće je brzo uočiti da je spomenuta animacija zapravo posebnog stila i to joj daje određenu draž i ljepotu. Glavni lik je srednjoškolka Makoto Kono koja nema nikakvih posebnih moći i nakon škole voli igrati bejzbol sa svoja dva najbolja prijatelja. Početak priče zvuči kao tipična srednjoškolska anime sve dok Makoto ne začuje sumnjivo šuškanje u školskom kabinetu i uđe provjeriti što se događa. Nepoznata je osoba uplaši i ona padne na neobičan metalni uređaj.

Foto: artbooksnat.tumblr.com

Foto: artbooksnat.tumblr.com

Nakon toga, Makoto shvati da može “skakati kroz vrijeme”, vraćati se i prepravljati događaje koji joj se nisu svidjeli i izbjeći razne nevolje kao što je nenajavljeni ispit. Svi su vjerojatno čuli za film The Buttefly Effect (2004) i znaju što se događa kad netko pokušava promijeniti tijek događaja; stvari se zakompliciraju. Ovaj naizgled nevini animirani film koji vrvi klišejastim temama poput srednje škole i prve ljubavi, iznenadit će vas svojom mračnom dubinom i temom potencijalnih katastrofa na osobnoj razini koje su uzrokovane nečim banalnim kao što je želja za peticom na ispitu. The Girl Who Leapt Through Time također je puno bolja opcija od gledanja Ashtona Kutchera u filmu koji nije ni približno tako dobar kao ovaj animirani film. Ako vam se općenito gledaju anime, možete pogledati zanima li vas koja s liste anima na ziheru.

Foto: dikkkusu.tumblr.com

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari