Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

'Priče iz davnine' u audio i elektronskom formatu

11.12.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/pages/Ivana-Brlic-Mazuranic

Foto: facebook.com/pages/Ivana-Brlic-Mazuranic

Jučer je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljena audio i elektronska verzija knjige Priče iz davnine naše najpoznatije spisateljice dječjih knjiga, Ivane Brlić-Mažuranić.

Audio knjiga dostupna je u MP3 i DAISY formatu te je skupa s e-knjigom namijenjena prvenstveno djeci s disleksijom, slijepoj djeci i drugim učenicima koji se teško ili nikako mogu služiti uobičajenom tiskanom knjigom. O knjizi su na predstavljanju progovorili logopedica Željka Butorac, profesorica na Odsjeku za logopediju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu Draženka Blažić, Mirko Hrkač iz zaklade Čujem, vjerujem, vidim i glavna urednica Dunja Marija Gabriel. Istaknuli su mali broj knjiga prilagođenih djeci s poteškoćama u Hrvatskoj, samo 0,4% dok taj broj u razvijenijim zemljama doseže za nas bajkovitih 5%, i najavili razvoj ovakvih projekata.

Učenike s disleksijom i ostalim poteškoćama u razvoju prijeko je potrebno što više integrirati u razrede, a ne činiti da se osjećaju odbačenima, kao što je to često praksa. Možda je ovo korak na putu ka solidarnijoj Hrvatskoj koja će, umjesto da nekoga etiketira kao nesposobnog, naći način da istome pomogne.

(Visited 336 times, 1 visits today)

Komentari