Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

Knjige

'Priče iz davnine' u audio i elektronskom formatu

11.12.2014. Inga ĐudikVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/pages/Ivana-Brlic-Mazuranic

Foto: facebook.com/pages/Ivana-Brlic-Mazuranic

Jučer je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljena audio i elektronska verzija knjige Priče iz davnine naše najpoznatije spisateljice dječjih knjiga, Ivane Brlić-Mažuranić.

Audio knjiga dostupna je u MP3 i DAISY formatu te je skupa s e-knjigom namijenjena prvenstveno djeci s disleksijom, slijepoj djeci i drugim učenicima koji se teško ili nikako mogu služiti uobičajenom tiskanom knjigom. O knjizi su na predstavljanju progovorili logopedica Željka Butorac, profesorica na Odsjeku za logopediju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu Draženka Blažić, Mirko Hrkač iz zaklade Čujem, vjerujem, vidim i glavna urednica Dunja Marija Gabriel. Istaknuli su mali broj knjiga prilagođenih djeci s poteškoćama u Hrvatskoj, samo 0,4% dok taj broj u razvijenijim zemljama doseže za nas bajkovitih 5%, i najavili razvoj ovakvih projekata.

Učenike s disleksijom i ostalim poteškoćama u razvoju prijeko je potrebno što više integrirati u razrede, a ne činiti da se osjećaju odbačenima, kao što je to često praksa. Možda je ovo korak na putu ka solidarnijoj Hrvatskoj koja će, umjesto da nekoga etiketira kao nesposobnog, naći način da istome pomogne.

(Visited 440 times, 2 visits today)

Komentari