Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

'Priče iz davnine' u audio i elektronskom formatu

11.12.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/pages/Ivana-Brlic-Mazuranic

Foto: facebook.com/pages/Ivana-Brlic-Mazuranic

Jučer je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljena audio i elektronska verzija knjige Priče iz davnine naše najpoznatije spisateljice dječjih knjiga, Ivane Brlić-Mažuranić.

Audio knjiga dostupna je u MP3 i DAISY formatu te je skupa s e-knjigom namijenjena prvenstveno djeci s disleksijom, slijepoj djeci i drugim učenicima koji se teško ili nikako mogu služiti uobičajenom tiskanom knjigom. O knjizi su na predstavljanju progovorili logopedica Željka Butorac, profesorica na Odsjeku za logopediju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu Draženka Blažić, Mirko Hrkač iz zaklade Čujem, vjerujem, vidim i glavna urednica Dunja Marija Gabriel. Istaknuli su mali broj knjiga prilagođenih djeci s poteškoćama u Hrvatskoj, samo 0,4% dok taj broj u razvijenijim zemljama doseže za nas bajkovitih 5%, i najavili razvoj ovakvih projekata.

Učenike s disleksijom i ostalim poteškoćama u razvoju prijeko je potrebno što više integrirati u razrede, a ne činiti da se osjećaju odbačenima, kao što je to često praksa. Možda je ovo korak na putu ka solidarnijoj Hrvatskoj koja će, umjesto da nekoga etiketira kao nesposobnog, naći način da istome pomogne.

(Visited 364 times, 1 visits today)

Komentari