Istaknuto
14.11.2018.

Otvaramo ti vrata Ziher zajednice - pridruži nam se!

14.11.2018.

Ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a sve ostalo je na vama. Vi odlučujete koji novitet zaslužuje biti na vrhu.

Knjige

'Priče iz davnine' u audio i elektronskom formatu

11.12.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/pages/Ivana-Brlic-Mazuranic

Foto: facebook.com/pages/Ivana-Brlic-Mazuranic

Jučer je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljena audio i elektronska verzija knjige Priče iz davnine naše najpoznatije spisateljice dječjih knjiga, Ivane Brlić-Mažuranić.

Audio knjiga dostupna je u MP3 i DAISY formatu te je skupa s e-knjigom namijenjena prvenstveno djeci s disleksijom, slijepoj djeci i drugim učenicima koji se teško ili nikako mogu služiti uobičajenom tiskanom knjigom. O knjizi su na predstavljanju progovorili logopedica Željka Butorac, profesorica na Odsjeku za logopediju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu Draženka Blažić, Mirko Hrkač iz zaklade Čujem, vjerujem, vidim i glavna urednica Dunja Marija Gabriel. Istaknuli su mali broj knjiga prilagođenih djeci s poteškoćama u Hrvatskoj, samo 0,4% dok taj broj u razvijenijim zemljama doseže za nas bajkovitih 5%, i najavili razvoj ovakvih projekata.

Učenike s disleksijom i ostalim poteškoćama u razvoju prijeko je potrebno što više integrirati u razrede, a ne činiti da se osjećaju odbačenima, kao što je to često praksa. Možda je ovo korak na putu ka solidarnijoj Hrvatskoj koja će, umjesto da nekoga etiketira kao nesposobnog, naći način da istome pomogne.

(Visited 410 times, 4 visits today)

Komentari