Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Prijavi se i postani “Mladi filmofil” na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu

29.04.2017. Ziher.hrFoto: PFF press

Voliš sedmu umjetnost? Ovoga ljeta i službeno postani Mladi filmofil!

Pulski filmski festival i ove godine u sklopu Pula PROfessionala organizira poseban program namijenjen svim mladim ljubiteljima filma – Mladi filmofili. Tako će i ove godine mladi ljubitelji filma boraviti u Puli za vrijeme trajanja festivala, gledati filmove, pisati kritike i dodijeliti nagrade najboljim filmovima po svom izboru, ali i upoznati brojne filmske autore i profesionalce iz svijeta audiovizualne industrije.

Tko su Mladi filmofili?

Projekt Mladi filmofili organizira se već niz godina u sklopu Pulskog filmskog festivala te okuplja sve mlade i buduće profesionalce iz područja audiovizualne produkcije, filmske entuzijaste i ljubitelje sedme umjetnosti – s ciljem da im otvori vidike kad je riječ o promišljanju i konzumiranju filma.

Tko se može prijaviti?

Ukoliko imaš između 18 i 29 godina, izvrsno govoriš hrvatski i engleski jezik i strastven(a) si ljubitelj(ica) sedme umjetnosti – pozivamo te da  se pridružiš na Pulskom filmskom festivalu i službeno postaneš Mladi filmofil!

Kako se prijaviti?

Za prijavu trebaš priložiti svoje sažeto motivacijsko pismo (kartica teksta) i životopis, a tu je i jedan filmskokritičarski zadatak – za prijavu trebaš napisati jednu recenziju odabranog dugometražnog igranog hrvatskog filma novije produkcije (od 2013. do 2017. godine).

Prijave su otvorene do 24. svibnja a vrše se online, putem obrasca dostupnog na http://pulafilmfestival.hr/hr/filmofili-prijava.

Koje su obveze Mladih filmofila?

Devet filmofila koje će odabrati ovogodišnji mentor, uvaženi filmski kritičar Tomislav Kurelec, imat će priliku biti dijelom najvećeg nacionalnog filmskog festivala! Uz pisanje filmskih kritika koje će svakodnevno biti objavljivane, obveze polaznika programa Mladih filmofila jesu i prisustvovanje predavanjima te sudjelovanje u filmskim razgovorima i raspravama.

Izabrani polaznici dodjeljuju i nagrade mladih filmofila – tako da je njihov zadatak i žiriranje filmova, a tu je i niz drugih, zanimljivih obveza koje će mladim filmofilima boravak u Puli učiniti nezaboravnim! Pulski filmski festival svim odabranim filmofilima osigurava smještaj, prehranu, festivalske kataloge i materijale te posebne akreditacije za sve festivalske projekcije.

Rezultati će biti objavljeni 9. lipnja na web-stranici Festivala te će odabrani kandidati zaprimiti obavijest putem e-pošte. Za sve dodatne informacije kontaktiraj nas na: simon@pulafilmfestival.hr.

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

Komentari