Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Film

Prijavi se i postani “Mladi filmofil” na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu

29.04.2017. Ziher.hrFoto: PFF press

Voliš sedmu umjetnost? Ovoga ljeta i službeno postani Mladi filmofil!

Pulski filmski festival i ove godine u sklopu Pula PROfessionala organizira poseban program namijenjen svim mladim ljubiteljima filma – Mladi filmofili. Tako će i ove godine mladi ljubitelji filma boraviti u Puli za vrijeme trajanja festivala, gledati filmove, pisati kritike i dodijeliti nagrade najboljim filmovima po svom izboru, ali i upoznati brojne filmske autore i profesionalce iz svijeta audiovizualne industrije.

Tko su Mladi filmofili?

Projekt Mladi filmofili organizira se već niz godina u sklopu Pulskog filmskog festivala te okuplja sve mlade i buduće profesionalce iz područja audiovizualne produkcije, filmske entuzijaste i ljubitelje sedme umjetnosti – s ciljem da im otvori vidike kad je riječ o promišljanju i konzumiranju filma.

Tko se može prijaviti?

Ukoliko imaš između 18 i 29 godina, izvrsno govoriš hrvatski i engleski jezik i strastven(a) si ljubitelj(ica) sedme umjetnosti – pozivamo te da  se pridružiš na Pulskom filmskom festivalu i službeno postaneš Mladi filmofil!

Kako se prijaviti?

Za prijavu trebaš priložiti svoje sažeto motivacijsko pismo (kartica teksta) i životopis, a tu je i jedan filmskokritičarski zadatak – za prijavu trebaš napisati jednu recenziju odabranog dugometražnog igranog hrvatskog filma novije produkcije (od 2013. do 2017. godine).

Prijave su otvorene do 24. svibnja a vrše se online, putem obrasca dostupnog na http://pulafilmfestival.hr/hr/filmofili-prijava.

Koje su obveze Mladih filmofila?

Devet filmofila koje će odabrati ovogodišnji mentor, uvaženi filmski kritičar Tomislav Kurelec, imat će priliku biti dijelom najvećeg nacionalnog filmskog festivala! Uz pisanje filmskih kritika koje će svakodnevno biti objavljivane, obveze polaznika programa Mladih filmofila jesu i prisustvovanje predavanjima te sudjelovanje u filmskim razgovorima i raspravama.

Izabrani polaznici dodjeljuju i nagrade mladih filmofila – tako da je njihov zadatak i žiriranje filmova, a tu je i niz drugih, zanimljivih obveza koje će mladim filmofilima boravak u Puli učiniti nezaboravnim! Pulski filmski festival svim odabranim filmofilima osigurava smještaj, prehranu, festivalske kataloge i materijale te posebne akreditacije za sve festivalske projekcije.

Rezultati će biti objavljeni 9. lipnja na web-stranici Festivala te će odabrani kandidati zaprimiti obavijest putem e-pošte. Za sve dodatne informacije kontaktiraj nas na: simon@pulafilmfestival.hr.

 

Komentari