Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Prije no što umrem, želim…

09.11.2014. Inga ĐudikVrijeme čitanja: 2 minute
10799580_10203886749383850_2120577747_n

Foto: Ziher.hr

Candy Chang je umjetnica, dizajnerica i prostorna planerica čija je misija učiniti gradove ljepšima i ugodnijima za život. Porijeklom s Tajvana, sada stanovnica New Orleansa, počela je od svoga grada ne znajući da će se njezine ideje proširiti diljem svijeta.

Candy Chang živjela je u blizini napuštene kuće. Odlučila je jedan vanjski zid kuće pretvoriti u zid inspiracije, nade i utjehe. Vlastitu je inspiraciju pronašla nakon što je izgubila voljenu osobu. Tada je, kako kaže, postala svjesna prolaznosti i bila zahvalna za vrijeme koje još ima. Pretvorila je taj zid u ploču za pisanje sa šablonom rečenice koju je trebalo nadopuniti: Prije no što umrem, želim… Nije znala što očekivati od tog pothvata. No, zid je već idući dan bio prepun rečenica. Projekt je započeo 2009. godine, a proveden je u više od 60 zemalja na više od 20 jezika.

Prije no što umrem dobio je svoju verziju i u Lijepoj našoj. Od 18. do 24. siječnja ove godine bila je postavljena ploča u trgovačkom centru City Centar one West u Zagrebu na koju su posjetitelji mogli zapisati svoje želje.

Svoju tajnu želju možete zapisati i danas ako požurite do Kulturno-informativnog centra u čijoj je blizini ovih dana postavljena ploča. Postavljena je povodom 7. Zagreb Film festivala čija je ovogodišnja tema smrt. Prema dosadašnjim natpisima, Zagrepčani uvelike žele posjetiti daleke zemlje, kušati tartufe, diplomirati ili čak smijeniti vlast.

Osim Prije no što umrem projekta, provela je i projekte I Wish This Was i Neighbourland. I Wish This Was projekt je koji je naveo mještane da daju svoj glas o napuštenim kućama, o tome što bi oni željeli da na tom mjestu nastane. Neighbourland je online mjesto gdje organizacije mogu komunicirati s građanima iz susjedstva, a građani mogu sami davati ideje koje bi poboljšale njihove kvartove.

Projekt Prije no što umrem doživio je i svoje knjiško izdanje u studenom prošle godine. Knjiga je dokumentirala zidove diljem svijeta kao i natpise na njima. Candy Chang navela je deset svojih osobnih favorita:
Prije no  štoumrem, želim potpuno biti svoj.
Prije no što umrem, želim zuriti u zvijezde s ljudima koje volim.
Prije no što umrem, želim posjedovati vlastitu tvornicu sladoleda.
Prije no što umrem, želim biti striptizeta i časna sestra u isto vrijeme.
Prije no što umrem, želim vidjeti gdje mi je baka odrasla.
Prije no što umrem, želim imati vlastitu karakterističnu melodiju.
Prije no što umrem, želim prevladati depresiju.
Prije no što umrem, želim stvoriti vlastito pismo.
Prije no što umrem, želim isprobati puno toga.
Prije no što umrem, želim se prestati bojati.

(Visited 198 times, 1 visits today)

Komentari