Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Knjige

Produžen rok prijave na Javni poziv za proizvodnju kratkometražnog igranog filma „Jedna slika iz Domovinskog rata“

21.02.2014. Ziher.hr
foto:manjine.hrt.hr

foto:manjine.hrt.hr

Rok prijave na Javni poziv za proizvodnju kratkometražnog igranog filma „Jedna slika iz Domovinskog rata“, koji je raspisao Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Ministarstvom branitelja Republike Hrvatske i Vukovar film festivalom, produžuje se do 31. ožujka 2014. godine. Predmet poziva je proizvodnja kratkometražnog igranog filma u trajanju do 20 minuta prema kratkoj priči Povratak Maje Hrgović, pobjedničkom radu javnog poziva za najbolju priču na temu „Jedna slika iz Domovinskog rata“.

U lipnju prošle godine Ministarstvo branitelja RH u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Hrvatskom radiotelevizijom, Vukovar film festivalom i Hrvatskim društvom pisaca objavilo je javni poziv na kojem se tražila najbolja kratka priča na temu „Jedna slika iz Domovinskog rata“. To je bio prvi dio zajedničkog projekta kojem je cilj kroz audiovizualnu kulturu promicati vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2011.–2015. te Strateškog plana Ministarstva branitelja za razdoblje 2013.–2015.

Najboljom kratkom pričom proglašen je Povratak autorice Maje Hrgović te sada, u drugoj fazi projekta, organizatori putem ovog Javnog poziva pozivaju sve zainteresirane filmaše da na temelju te priče osmisle kratkometražni igrani film u trajanju do 20 minuta. Na njega se mogu prijaviti filmski autori i producenti iz Hrvatske, neovisno o prethodnom filmskom iskustvu, a prijava mora, između ostalog, sadržavati: scenarij i sinopsis filma, redateljsku koncepciju, financijski i operativni plan, životopise redatelja/ice i producenta/ice.

Najbolji projekt odabrat će povjerenstvo sastavljeno od dva predstavnika Hrvatskog audiovizualnog centra i jednog predstavnika Ministarstva branitelja RH. Snimljeni film imat će premijeru na Vukovar film festivalu.

Rok prijave na ovaj Javni poziv produžen je do 31. ožujka 2014., a ostali uvjeti Javnog poziva ostaju nepromijenjeni. Materijali se u tiskanom i elektroničkom obliku trebaju dostaviti na adresu:

Hrvatski audiovizualni centar Nova ves 18 10000 Zagreb s naznakom Javni poziv za proizvodnju kratkometražnog igranog filma „Jedna slika iz Domovinskog rata“

Rezultati će biti objavljeni u roku od 30 dana od završetka Javnog poziva. Detaljan tekst Javnog poziva, prijavnicu i priču Povratak možete preuzeti na ovoj poveznici.

Javni poziv za proizvodnju kratkometražnog igranog filma „Jedna slika iz Domovinskog rata” objavljen je na web stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva branitelja Republike Hrvatske 10. prosinca 2013. te u Narodnim novinama br. 144, dana 4. prosinca 2013., izmijenjenog teksta natječaja (NN/148) od dana 11. prosinca 2013.

Komentari