Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Produžen rok prijave na Javni poziv za proizvodnju kratkometražnog igranog filma „Jedna slika iz Domovinskog rata“

21.02.2014. Ziher.hr
foto:manjine.hrt.hr

foto:manjine.hrt.hr

Rok prijave na Javni poziv za proizvodnju kratkometražnog igranog filma „Jedna slika iz Domovinskog rata“, koji je raspisao Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Ministarstvom branitelja Republike Hrvatske i Vukovar film festivalom, produžuje se do 31. ožujka 2014. godine. Predmet poziva je proizvodnja kratkometražnog igranog filma u trajanju do 20 minuta prema kratkoj priči Povratak Maje Hrgović, pobjedničkom radu javnog poziva za najbolju priču na temu „Jedna slika iz Domovinskog rata“.

U lipnju prošle godine Ministarstvo branitelja RH u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Hrvatskom radiotelevizijom, Vukovar film festivalom i Hrvatskim društvom pisaca objavilo je javni poziv na kojem se tražila najbolja kratka priča na temu „Jedna slika iz Domovinskog rata“. To je bio prvi dio zajedničkog projekta kojem je cilj kroz audiovizualnu kulturu promicati vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2011.–2015. te Strateškog plana Ministarstva branitelja za razdoblje 2013.–2015.

Najboljom kratkom pričom proglašen je Povratak autorice Maje Hrgović te sada, u drugoj fazi projekta, organizatori putem ovog Javnog poziva pozivaju sve zainteresirane filmaše da na temelju te priče osmisle kratkometražni igrani film u trajanju do 20 minuta. Na njega se mogu prijaviti filmski autori i producenti iz Hrvatske, neovisno o prethodnom filmskom iskustvu, a prijava mora, između ostalog, sadržavati: scenarij i sinopsis filma, redateljsku koncepciju, financijski i operativni plan, životopise redatelja/ice i producenta/ice.

Najbolji projekt odabrat će povjerenstvo sastavljeno od dva predstavnika Hrvatskog audiovizualnog centra i jednog predstavnika Ministarstva branitelja RH. Snimljeni film imat će premijeru na Vukovar film festivalu.

Rok prijave na ovaj Javni poziv produžen je do 31. ožujka 2014., a ostali uvjeti Javnog poziva ostaju nepromijenjeni. Materijali se u tiskanom i elektroničkom obliku trebaju dostaviti na adresu:

Hrvatski audiovizualni centar Nova ves 18 10000 Zagreb s naznakom Javni poziv za proizvodnju kratkometražnog igranog filma „Jedna slika iz Domovinskog rata“

Rezultati će biti objavljeni u roku od 30 dana od završetka Javnog poziva. Detaljan tekst Javnog poziva, prijavnicu i priču Povratak možete preuzeti na ovoj poveznici.

Javni poziv za proizvodnju kratkometražnog igranog filma „Jedna slika iz Domovinskog rata” objavljen je na web stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva branitelja Republike Hrvatske 10. prosinca 2013. te u Narodnim novinama br. 144, dana 4. prosinca 2013., izmijenjenog teksta natječaja (NN/148) od dana 11. prosinca 2013.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari