Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Projekcija popularne londonske kazališne predstave Frankenstein u kinu Europa

23.10.2014. Marija Vukšić
Foto: johnheffernans.tumblr.com

Foto: johnheffernans.tumblr.com

Frankenstein ili moderni Prometej (1818.) roman je autorice Mary Shelley i smatra se jednom od najranijih knjiga koje spadaju pod žanr znanstvene fantastike. Suprotno popularnom tumačenju sveprisutnom u filmovima inspiriranim spomenutom knjigom, Frankenstein nije ime čudovišta, nego prezime ekscentričnog doktora Victora Frankensteina koji je stvorio (bezimeno) čudovište. Shelley je inspiraciju za ime romana dobila dok je, putujući Njemačkom, naišla na dvorac Frankenstein u kojem je 200 godina prije njezinog vremena poznati alkemičar izvodio svoje pokuse.

Foto: karin-woywod.tumblr.com

Foto: karin-woywod.tumblr.com

U Noći vještica (31. listopada) u kinu Europa prikazivat će se projekcija jako uspješne predstave londonskog Nacionalnog kazalištaFrankenstein (2011), u režiji britanskog filmaša Dannyja Boylea. U verziji predstave prikazanoj u kinu, Benedict Cumberbatch glumit će Victora Frankensteina, a Jonny Lee Miller njegovo čudovišno biće. Spomenuti glumci inače se izmjenjuju u svojim ulogama. Svi vjerojatno znaju da je Cumberbatch trenutno najpoznatiji po svojoj ulozi Sherlocka Holmesa, ali zanimljiv je podatak da je Jonny Lee Miller također Sherlock Holmes, u američkoj verziji te serije, Elementary (2012).

Foto: ntlive.tumblr.com

Foto: ntlive.tumblr.com

Glumci su za ulogu u predstavi nagrađeni najznačajnijom britanskom kazališnom nagradom “Olivier” u kategoriji najbolje muške uloge, a za originalnu glazbu zaslužan je elektronički duo Radio Underworld. Boyleov Frankenstein jedna je od najrasprodavanijih predstava londonskog Nacionalnog kazališta, a dosad ju je, u sklopu projekta National Theatre Live,  pogledalo pola milijuna gledatelja diljem svijeta. The Times je predstavi dodijelio pet, a The Guardian i Time Out četiri zvjezdice.

Osim 31. listopada, projekcija će se prikazivati i 1. studenoga, a oba dana počinje u 20 sati. Cijena ulaznica je 60 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 50 kuna. Ulaznice možete kupiti na blagajni kina.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Komentari