Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Projekt Kino u mom kvartu: Vratimo film u kvartove

07.06.2014. Lucija Klarić
FOTO: kino u mom kvartu/ promo materijal

FOTO: kino u mom kvartu/ promo materijal

Kino u mom kvartu projekt je Centra za kulturu i film Augusta Cesarca kojim se pokušava vratiti kino natrag na lokalna, kvartovska područja grada Zagreba. U četiri filmska dana, u periodu između 14.lipnja i 6.srpnja na zelenim površinama Trga dr.Franje Tuđmana organizirat će se open-air kino. Filmska umjetnost dolazi na Črnomerec ruku pod ruku s poznatim hitovima suvremene svjetske filmske produkcije. Program u kojem ćete moći uživati žvačući grickalice, na dekicama pod zvijezdama i u podnošljivim dijelovima dana ljetnoga razdoblja kada nemate osjećaj da ćete se otopiti poput sladoleda, odabrali su četiri zvijezde Črnomerca (za koje ćete sada znati gdje ih možete otprilike pratiti): Jadranka Đokić, Krešimir Mikić, Nataša Janjić Lokas i Živko Anočić.

Prvi film, koji je odabrala Nataša, igrat će u subotu, 14.lipnja, a riječ je o američkom redatelju specifičnog stila i osjećaja za humoristično kojeg jednostavno obožavate ili mrzite – Woody Allenu i njegovom filmu To Rome With Love. Živko je za nedjelju, 22.lipnja, pripremio pravu poslasticu, film Shame redatelja Steve Mcqueena gdje u glavnoj ulozi briljira Michael Fassbender. Umjesto igranog filma, Jadranka se odlučila da publici u petak, 27.lipnja omogući da na velikim platnima pogledaju biografski dokumentarac Searching for Sugar Man u režiji Malik Bendjelloula. Posljednju poslasticu ovog mini, kvartovskog festivala priredio je Krešimir Mikić odlučivši se za krimi-film End of Watch iz 2012. u režiji Davida Ayera.

Projekt će predstaviti i dva dječja kratkometražna filma – Maska i Zvižduk uz Otona koja su nastala u produkciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca unutar filmske radionice na taj način potičući i ističući važnost razvijanja interesa i edukacije po pitanju filmske umjetnosti, s naglaskom na mlađe generacije. Također, u suradnji sa Zagreb filmom u sklopu Kina u mom kvartu imat ćemo se prilike sresti s omiljenom profesorom svih vremena – Baltazarom, koji će prije svakoga filma svojom dovitljivošću oduševiti i velike i male.

Kino u mom kvartu idealna je prilika za ispuniti ljetne večeri za sve one koji zbog ispitnih rokova još uvijek moraju biti u Zagrebu ili nemaju kakvu vikendicu na moru. Uz filmove koje, čak ako ste ih već i  pogledali, vrijedi pogledati još jednom i čistinu zvjezdanog neba što se prostire iznad vas te velikog filmskog platna, Kino u mom kvartu neupitno je event koji morate attendati na Facebooku, ali i zaista na koncu i posjetiti.

(Visited 186 times, 2 visits today)

Komentari