Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Film

Traju prijave za proljetne Frooom! filmske radionice

22.02.2017. Ziher.hrFoto: Press

Šestu godinu zaredom Frooom! filmske radionice stvaraju buduće filmaše i sve osnovnoškolce koje zanima što sve ne vide gledajući film kroz edukativne radionice, uz stručno vodstvo i cjelodnevno petodnevno druženje, uče kako kritički promišljati o medijskim sadržajima i pametno iskoristiti slobodno vrijeme igrajući se i istovremeno usvajajući opću kulturu i bonton.

Proljetni praznici možda ne traju onoliko dugo koliko bi vaši klinci to voljeli, ali ako već moraju proći u trenu, neka sa sobom donesu i bogatstvo novog znanja, druženje s vršnjacima i novostečene vještine.

Sve to nudi Frooom! i ove godine od 17. do 21. travnja! U tih će se pet dana u šest gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Split, Koprivnica, Prelog, Sinj) vaši osnovnoškolci (od 9 do 15 godina) zabavljati kao nikada do sada, a sve uz stručno vodstvo filmskih i kazališnih redatelja i redateljica, glumaca i glumica, dramaturga i dramaturginja, pedagoga, multimedijalnih umjetnika i umjetnica, animatora i animatorica i svih onih koji rade one poslove koje ne vidite gledajući film.

MALI PRESJEK VELIKOG FROOOM-a (HFS, 2015) from Bacači Sjenki/Shadow Casters on Vimeo.

Svakoga dana od 9 do 15 sati vaša će se djeca igrati, gledati filmove koje dosad nisu vidjeli, učiti o kadrovima, planovima i perspektivama, stvarati animirane i glazbene svjetove i, kao šećer na kraju, dobro klopati! Integralnim pristupom neformalnom obrazovanju koji uključuje najrazličitije vidove suvremene umjetnosti i drugih društvenih znanja – od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume do sistemskih konstelacija, animacije i VJ-inga – voditelji Froooma svojom neposrednom svestranošću i iskustvom s djecom prolaze team building i spajanje dječjeg i odraslog svijeta kroz pametnu igru, kreativnost, gledanje filmova i topli obrok.

Prijave su u tijeku, a do 25. veljače po early bird cijenama (580 kuna) možete prijaviti dolazak svoga djeteta na radionicu. Nakon toga, a do 15. ožujka, cijena radionice iznosit će 680 kuna, dok će posljednjih mjesec dana cijena biti 780 kuna. Svi bivši Frooom!ovci, kao i drugo dijete iz obitelji, na radionicu dolaze s popustom od 100 kuna!

Kako su se Frooom!ovci zabavljali proteklih godina, kao i sve ostale informacije potražite na www.frooom.eu ili se javite na frooomfilmskaradionica@gmail.com. Videouratci Frooom!ovaca čuvaju se na Vimeo kanalu: https://vimeo.com/shadowcasters

Komentari