Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Promocija albuma Spiridona uz nastup Rezervi

24.02.2017. Ziher.hrFoto: Press

Iz Makarske su lansirani projektili supersoničnog garage, punk, rock and roll zvuka, a glavna meta je klub Klub. U klub Klub  10. ožujka stižu Spiridon i Rezerve, dva mlada, perspektivna benda koji će svojom energijom porušiti sve barijere između sklada i kaosa, reda i nereda, dobrog i još boljega.

Spiridon je bend iz Makarske i sastoji se od 3 člana – Martin Brbić (vokal i bas), Zvonimir Sokol (gitara) i Dario Dodig (bubanj). Postoje od 2013., a 2014. izdaju prvi album “Krik” za izdavačku kuću “Slušaj najglasnije”. Drugi album “Čovjek monstrum” im je izašao početkom ove godine, tako da je ovo ujedno i koncertna promocija istoga. Krajem 2016. godine nastupali su kao predizvođač Repetitoru u Tvornici kulture pred više od 1000 posjetitelja.

Rezerve su rock bend također iz Makarske. U ljeto 2014. snimaju svoj prvi EP “Evo Rezerve!” s kojega su i snimili svoj prvi spot za singl Nema Para te drugi Daj Poljubac, koji ih 2015. godine šalje u Banja Luku na “Demofest”, gdje osvajaju žiri, publiku i drugo mjesto festivala.

Nakon velikog uspjeha na “Demofestu” izlazi pjesma Ne voli, ne voli za koju je rađen video spot pod palicom Milana Latkovića.  Na “Karlovačko Rock Off” prijavljuju se prošle godine, gdje osvajaju prvo mjesto, što im je donijelo novu pažnju medija i publike te diskografski ugovor s Croatia Recordsom za nadolazeći album.

Krajem godine bend je objavio izvrsno stilizirani retro spot za svoju obradu pjesme Zona sumraka grupe Film koja će biti objavljena na LP kompilaciji “Zimzeleno, a novo 3”. Krajem siječnja ove godine izlazi novi singl s nadolazećeg albuma pod nazivom Madona za čiji je spot još jednom zaslužan Milan Latković i njegova ekipa.

Ulaznice su u pretprodaji 20 kuna, dok će na dan koncerta biti 25 kuna.

Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop, (Varšavska 13), Dancing Bear (Gundulićeva 7) i Dirty Old Shop (Tratinska 18).

Komentari