Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Prva Akustika grupe Slow Motion Suicide

03.03.2017. Ziher.hrFoto: Slow Motion Suicide | promotivna fotografija

Prvi utorak u ožujku u sklopu Akustike bit će u znaku skupine Slow Motion Suicide, koja će 7. ožujka prvi put nastupiti u glazbenoj knjižari Rockmark. Ova zagrebačka skupina svoju glazbenu priču započinje 2014. godine u sastavu kojeg čine Nikša Lovrinić (vokal), Marko Kostić (gitara), Ana Kovač (bas) i Igor Kruc (bubnjevi).

Ideja za naziv skupine dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a ne smeta nam – poput junk-fooda nakon mamurluka, cigarete poslije seksa, grižnje savjesti ili lijenosti u nedjeljno popodne…

Bend je nastao iz potrebe da se naelektriziraju akustične pjesme koje su nekoliko godina čekale da zažive u obliku koji zaslužuju – na albumu prvijencu “Slow Motion Suicide”, objavljenom krajem prošle godine, s kojeg je predstavljen i singl Castaway. Produkcijom prvijenca bavio se pjevač i autor Nikša Lovrinić, za miks je bio zadužen Igor Rogović u San Franciscu, dok je mastering radila Emily Lazar iz New Yorka, a album je moguće preslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

Nastup u sklopu programa Akustike bit će im prva svirka u Zagrebu nakon elektriziranog i zamijećenog nastupa u Tvornici kulture početkom veljače. U sklopu svog koncerta publici će u akustičnom izdanju predstaviti pjesme s debi-albuma, u izvornom obliku, kako su i nastajale godinama. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Komentari