Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Prva Akustika grupe Slow Motion Suicide

03.03.2017. Ziher.hrFoto: Slow Motion Suicide | promotivna fotografija

Prvi utorak u ožujku u sklopu Akustike bit će u znaku skupine Slow Motion Suicide, koja će 7. ožujka prvi put nastupiti u glazbenoj knjižari Rockmark. Ova zagrebačka skupina svoju glazbenu priču započinje 2014. godine u sastavu kojeg čine Nikša Lovrinić (vokal), Marko Kostić (gitara), Ana Kovač (bas) i Igor Kruc (bubnjevi).

Ideja za naziv skupine dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a ne smeta nam – poput junk-fooda nakon mamurluka, cigarete poslije seksa, grižnje savjesti ili lijenosti u nedjeljno popodne…

Bend je nastao iz potrebe da se naelektriziraju akustične pjesme koje su nekoliko godina čekale da zažive u obliku koji zaslužuju – na albumu prvijencu “Slow Motion Suicide”, objavljenom krajem prošle godine, s kojeg je predstavljen i singl Castaway. Produkcijom prvijenca bavio se pjevač i autor Nikša Lovrinić, za miks je bio zadužen Igor Rogović u San Franciscu, dok je mastering radila Emily Lazar iz New Yorka, a album je moguće preslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

Nastup u sklopu programa Akustike bit će im prva svirka u Zagrebu nakon elektriziranog i zamijećenog nastupa u Tvornici kulture početkom veljače. U sklopu svog koncerta publici će u akustičnom izdanju predstaviti pjesme s debi-albuma, u izvornom obliku, kako su i nastajale godinama. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Komentari