Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Prva imena Špancirfesta: Dubioza Kolektiv i Gogol Bordello spektakularno zatvaraju festival

31.03.2015. Ziher.hr
foto: facebook.com/spancirfest

foto: facebook.com/spancirfest

Dubioza Kolektiv i Gogol Bordello nastupit će 30. kolovoza na pozornici Stari grad varaždinskog Špancirfesta. Oni su prvi najavljeni izvođači, a njihov zajednički koncert zatvorit će ovogodišnje izdanje festivala koji se održava od 21. do 30. kolovoza.

Dubioza Kolektiv ove će godine u Hrvatskoj nastupiti samo dva puta – u pulskoj Areni 31. srpnja te na glavnoj pozornici popularnog Špancira 30. kolovoza. Ove će sezone bend biti puno više orijentiran na najveće festivale Starog kontinenta. Prošle godine su godine objavili EP “Happy Machine” kojim najavljuju istoimeni puni album planiran za objavu u inozemstvu ove jeseni. Spomenuti album bit će njihovo prvo dugosvirajuće izdanje od „Apsurdistana“.

Generalne probe za Špancirfest Eugene Hütz i ekipa iz Gogol Bordello imat će sljedećih mjeseci na najvećim pozornicama svijeta među kojima se posebno ističu festivali Sasquatch, Lollapalooza i Sziget. Još je u živom sjećanju njihov prošlogodišnji nastup u Tvornici kulture kad su predvodnici gypsy punka promovirali album “Pura Vida Conspiracy”.

Kroz povijest Špancirfesta, jedne od najomiljenijih glazbenih manifestacija našeg podneblja, dosad je prošlo puno velikih izvođača, uključujući Morcheebu, Flogging Molly, Skunk Anansie, Blondie, Triggerfinger, Fun Lovin’ Criminals, Asian Dub Foundation, Buraka Som Sistema, Stereo MC’s, Creedence Clearwater Revived te gotovo sva značajnija imena iz regije, od Đorđe Balaševića do Bajage. Potvrda ovog koncerta prvi je rezultat suradnje Špancirfesta i LAA, suorganizatora programa na pozornici Stari grad. Nova imena ovogodišnjeg festivala bit će objavljena uskoro.

Prve festivalske ulaznice za kompletan program pozornice Stari grad u prodaju kreću u četvrtak, 2. travnja po cijeni od svega 159 kn. Tih “early bird” ulaznica u ponudi će biti ograničenih 500 komada, nakon čega se cijena ulaznica za Stari grad diže.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari