Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

Prve fotke iz 300: Rise Of An Empire

09.04.2013. Valentina Botica
Photo: Facebook

Photo: Facebook

Vrlo uspješan hit Zacka Snydera 300 jednostavno je morao dočekati svoj nastavak. U 300: Rise Of An Empire  perzijska vosjka pod bogom-kraljem Xerxesom želi pokoriti grčke polise. Atenjani koji se nalaze prvi na Xerxesovom putu sklapaju savezništvo s neprijateljima Spartancima kako bi ga pokušali pobijediti. Radnja se odvija pretežno na moru. Junak filma je atenski admiral Themistocles (ili Temistoklo) kojega utjelovljuje Sullivan Stapleton, čiju sliku iz filma možemo vidjeti ovdje malo niže.

Warner Bros. Pictures

Warner Bros. Pictures

Film je baziran na stripu Franka Millera imena Xerxes, a režira ga Noam Murro. Scenarij su napisali Zack Snyder i Kurt Johnstad. Bitnu ulogu u filmu ima Eva Green kao Artemesia, opisana kao „osvetoljubiva zapovjednica perzijske mornarice“. Osim nje i Stapletona, u filmu će biti Rodrigo Santoro kao Xerxes, Lena Headey, David Wenham i Jack O’Connell.

Warner Bros. Pictures

Warner Bros. Pictures

Sudeći po fotkama, izgledom će film biti sličan kao i 300, a također će biti pun polugolih vrlo atletski građenih ratnika. No to se i pretpostavljalo…

Film ćemo moći pogledati u kinima od 2. kolovoza ove godine.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Komentari