Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Prve kritike nisu naklonjene filmu Only God Forgives?

15.06.2013. Lucija Curavić
Foto: facebook.com/onlygodforgivesfilm

Foto: facebook.com/onlygodforgivesfilm

Navodno se nakon novinarske projekcije filma Only God Forgives osim pljeska čulo i pokoje dobro staro ‘buu’, a neki novinari su napustili dvoranu prije kraja projekcije. Šteta što ne znamo o čijem se neprofesionalizmu radi, jer takve kritičare ne bi trebalo ni uzimati u obzir. Daleko od toga da postoji mogućnost da je film jednostavno loš, ali pompozno ustajanje pojedinaca usred prikazivanja je iritantno i prilično bespotrebno. U konačnici, kako možeš pisati da je film loš od početka do kraja, ako kraj nisi ni dočekao? Guardian mu daje peticu, ali ga primjerice Variety naziva vježbom u vrhunskoj stilizaciji i minimalnom sadržaju. Spočitavaju mu i pretjerano nasilje za koje ne vide opravdan razlog. Upitan o takvim reakcijama redatelj Nicolas Winding Refn (Drive) reagira prilično smireno, očito siguran u svoj rad i njegovu umjetničku vrijednost i sadržaj. Na ta i ostala zanimljiva pitanja daje još zanimljivije odgovore, podsjećajući pomalo na kolegu Jima Jarmuscha u preciznom komentiranju vlastitog djela. Cijeli intervju donosi Jada Yuan, a možete ga pročitati ovdje.

U videu imate priliku pogledati novi službeni trailer. Film u svjetska kina stiže 19. srpnja, a nedugo nakon moći ćete se iz prve ruke uvjeriti jesu li kritičari bili u pravu. Da ni njihova riječ nije zlatna, dokazuje ”Booed at Cannes”, lista filmova koji na prestižnom filmskom festivalu nisu oduševili. Only God Forgives tako sada društvo pravi kultnom filmu Taxi Driver. Kod potonjeg su se kritičari prešli u koracima, složit ćemo se. Jesu li ponovili pogrešku saznat ćemo na ljeto.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Komentari