Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Prvi Miljkovićevi dani u Zagrebu

09.02.2015. Tijana Živko
Foto: facebook.com/Branko Miljković

Foto: facebook.com/Branko Miljković

U Zagrebu će se, 11. i 12. veljače, po prvi put održati Miljkovićevi dani u Zagrebu. Manifestacija je posvećena velikom pjesniku Branku Miljkoviću koji je 12. veljače 1961. godine tragično preminuo u Zagrebu, u 27. godini života.

U srijedu, 11. veljače u 18:30 sati, u Booksi će se održati Tribina s Dušanom Marinkovićem, a u 21 sat održat će se performans Marka Gutića Mižimakova na Cmroku (mjestu Miljkovićeve smrti) i izvedbe Miljkovićeve poezije. Sljedećeg dana, 12. veljače, održat će se program Miljković u mreži grada, na raznim lokacijama. Manifestacija je organizirana volonterski, u želji da događanje postane tradicionalno.

Organizatori navode da svi koji žele sudjelovati u akciji Miljković u mreži grada trebaju odabrati bilo koju pjesmu Branka Miljkovića i na dan 12. veljače pročitati je u javnom prostoru bilo kojeg zagrebačkog kvarta, a dovoljno je da u publici bude već i samo jedna osoba. Odabranu pjesmu možete i isprintati i postaviti negdje u gradu. Fotografiju izvedbe (i ako želite ime, prezime, naziv pjesme/fotografiju printa) možete poslati na adresu magdalena.dosen@gmail.com. Galeriju će objaviti isti dan na blogu i na FB stranici.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Komentari