Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Knjige

Prvi Miljkovićevi dani u Zagrebu

09.02.2015. Tijana Živko
Foto: facebook.com/Branko Miljković

Foto: facebook.com/Branko Miljković

U Zagrebu će se, 11. i 12. veljače, po prvi put održati Miljkovićevi dani u Zagrebu. Manifestacija je posvećena velikom pjesniku Branku Miljkoviću koji je 12. veljače 1961. godine tragično preminuo u Zagrebu, u 27. godini života.

U srijedu, 11. veljače u 18:30 sati, u Booksi će se održati Tribina s Dušanom Marinkovićem, a u 21 sat održat će se performans Marka Gutića Mižimakova na Cmroku (mjestu Miljkovićeve smrti) i izvedbe Miljkovićeve poezije. Sljedećeg dana, 12. veljače, održat će se program Miljković u mreži grada, na raznim lokacijama. Manifestacija je organizirana volonterski, u želji da događanje postane tradicionalno.

Organizatori navode da svi koji žele sudjelovati u akciji Miljković u mreži grada trebaju odabrati bilo koju pjesmu Branka Miljkovića i na dan 12. veljače pročitati je u javnom prostoru bilo kojeg zagrebačkog kvarta, a dovoljno je da u publici bude već i samo jedna osoba. Odabranu pjesmu možete i isprintati i postaviti negdje u gradu. Fotografiju izvedbe (i ako želite ime, prezime, naziv pjesme/fotografiju printa) možete poslati na adresu magdalena.dosen@gmail.com. Galeriju će objaviti isti dan na blogu i na FB stranici.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Komentari