Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Vizart

Prvi proljetni salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb

14.03.2016. Ziher.hrFoto: likumzg.wordpress.com/2016/02/26/1-proljetni-salon-hrvatskog-drustva-likovnih-umjetnika-zagreb [Sabina Blažić, Sloboda 1, fotografija]

U četvrtak, 17. ožujka, s početkom u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji Sunce (Avenija Marina Držića 1) otvara se 1. proljetni salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) Zagreb. Radi se o revijalnoj izložbi, koja će predstaviti različite likovne poetike umjetnika i članova HDLU-a.

Na svojoj prvoj velikoj skupnoj izložbi, umjetnici okupljeni oko HDLU-a Zagreb pokazuju bogatstvo likovnog izražaja te raznolike i zrelo izgrađene osobne rukopise. Na izložbi će se moći vidjeti djela u rasponu od lirske apstrakcije (Elvira Ladišić, Kristina Kinkela, Vlasta Pastuović, Morana Jugović) i apstraktnog ekspresionizma (Mladen Žunjić, Josip Rubes), do sasvim minimalističkih, pročišćenih kompozicija Borisa Pecigoša. Nadalje, izlagat će i akvarelisti (Tihomir Cirkvenčić, Jasna Dapas), koji su mekim i virtuoznim potezima dočarali atmosferu našega grada, a izražajnom grafičko – crtačkom senzibilitetu pridružio se i Stjepan Katić, dok Juraj Jonke slika Zagreb u nadrealističkoj maniri.

Foto: likumzg.wordpress.com/2016/02/26/1-proljetni-salon-hrvatskog-drustva-likovnih-umjetnika-zagreb [Mladen Žunjić, Događanje u plavoj noći, akril na platnu]

Foto: likumzg.wordpress.com/2016/02/26/1-proljetni-salon-hrvatskog-drustva-likovnih-umjetnika-zagreb [Mladen Žunjić, Događanje u plavoj noći, akril na platnu]

Vrsni fotografi Anita Nadj i Dalibor Slavenski svojim crno-bijelim fotografijama dočaravaju ljude kroz dramu Susreta ili misteriozni lik žene koja korača prema svjetlu. Kipar Petar Hranuelli poigrao se formom kaktusa u ličkom kamenu, nalazeći zajednički nazivnik u strukturama biljke i stijene. Diana Šimek buđenje novog proljeća dočarava kroz egzotični ples, dok Vedran Ivanković, ironičan i oštar u svojoj poruci, slika gradskog beskućnika pored kontejnera, kako ne bismo zaboravili na te ljude koje svakodnevno susrećemo, dok Sanja Čižić na ilustraciji iz svoje slikovnice nudi sjećanje na bezbrižne dane djetinjstva. Robert Štimec izlaže svoju maštovitu dizajnersku lampu koja se savija u različitim smjerovima, a od ostalih djela primijenjene umjetnosti i produkt dizajna možemo vidjeti i oslikanu suknju Tamare Žarković, kao i meku vunenu Meduzu Tatjane Grgurine Vučetić te oslikanu svilu Hrvojke Miočić I – ku – ke.

Navedeni su samo neki od autora koji izlažu na 1. proljetnom salonu, a potpuni popis i više o izložbi možete saznati na službenoj internetskoj stranici. Izložba će se moći pogledati do 15. travnja. Radno vrijeme Galerije Sunce je od ponedjeljka do petka (10-16h) i srijedom do 17h (subotom, nedjeljom i blagdanom je zatvorena). Ulaz je slobodan.

Komentari