Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Prvi put u Hrvatskoj: Krenimo u kino – Maraton kratkometražnih filmova

18.12.2013. Nela Baričević
Foto: Facebook/Prvi Maraton Kratkih Filmova

Foto: Facebook/Prvi Maraton Kratkih Filmova

Ovogodišnji najkraći dan u godini, 21.12, Hrvatska će začiniti priključivanjem međunarodnoj manifestaciji kratkometražnog filma.

Kroz manifestaciju gledatelji će u nezavisnim kinima diljem zemlje, i to uz besplatan ulaz, moći pogledati niz međunarodnih i nacionalnih filmova. Odabrani filmovi dio su javne kulture, a iznimno su važni u području razvoja audiovizualne kulture te za očuvanje filmske baštine.

Inicijativu, inače poznatu kao „Najkraći dan“ prošle je godine započeo francuski centar za kinematografiju, a nakon Francuske, događanje se proširilo mnogim europskim državama. U Hrvatskoj se maraton istovremeno održava u čak 23 grada, uz niz od ukupno 45 kratkometražnih filmova. Naći će se tu za svakoga ponešto, od dječjih i animiranih filmova do igranih i dokumentarnih; od filmova cijenjenog francuskog animatora Michela Ocelota sabranih pod nazivom „This is not a funny program“ pa do kultnih hrvatskih dokumentaraca Krste Papića.

Program u Zagrebu odvijat će se u kinima Europa i Tuškanac, pored čega se na Tuškancu prikazuje poseban filmski program kojega je Hrvatski filmski savez odabrao posebno za ovu priliku.

 

Komentari