Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Film

Prvi put u Hrvatskoj: Krenimo u kino – Maraton kratkometražnih filmova

18.12.2013. Nela Baričević
Foto: Facebook/Prvi Maraton Kratkih Filmova

Foto: Facebook/Prvi Maraton Kratkih Filmova

Ovogodišnji najkraći dan u godini, 21.12, Hrvatska će začiniti priključivanjem međunarodnoj manifestaciji kratkometražnog filma.

Kroz manifestaciju gledatelji će u nezavisnim kinima diljem zemlje, i to uz besplatan ulaz, moći pogledati niz međunarodnih i nacionalnih filmova. Odabrani filmovi dio su javne kulture, a iznimno su važni u području razvoja audiovizualne kulture te za očuvanje filmske baštine.

Inicijativu, inače poznatu kao „Najkraći dan“ prošle je godine započeo francuski centar za kinematografiju, a nakon Francuske, događanje se proširilo mnogim europskim državama. U Hrvatskoj se maraton istovremeno održava u čak 23 grada, uz niz od ukupno 45 kratkometražnih filmova. Naći će se tu za svakoga ponešto, od dječjih i animiranih filmova do igranih i dokumentarnih; od filmova cijenjenog francuskog animatora Michela Ocelota sabranih pod nazivom „This is not a funny program“ pa do kultnih hrvatskih dokumentaraca Krste Papića.

Program u Zagrebu odvijat će se u kinima Europa i Tuškanac, pored čega se na Tuškancu prikazuje poseban filmski program kojega je Hrvatski filmski savez odabrao posebno za ovu priliku.

 

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari