Istaknuto
23.02.2017.

Subota, 25.veljače, rezervirana je za jednog od naših najistaknutijih kantautora Nenu Belana koji će jednim posebnim koncertom u maloj dvorani Doma Spotova proslaviti 20. godišnjicu postojanja i djelovanja svog benda Neno Belan & Fiumens. Mi smo porazgovarali s njim pa doznajte što nam je rekao.

21.02.2017.

Zbunjeni ste trenutnom situacijom u HAVC-u? Priredili smo vam vodič kroz sve objave za medije koje se tiču inicijativa Puk'o nam je film i HFAD, Hrvoja Hribara i HAVC-a.

Glazba

Psihomodo Pop vraća se počecima na Sviraj Stare

15.11.2016. Ziher.hrFoto: Press

Nakon što su prvi SVIRAJ STARE eksplozivno, kako se samo njima i priliči, otvorile riječke rock legende Let 3, drugo izdanje programa, koji uz Ožujsko Amber uživo u Vintage Industrial Bar donosi nostalgiju inicijalnih albuma nakon kojih je uslijedila bogata karijera, pripada zagrebačkim rock huliganima Psihomodo Popu i jedinom istinskom Petru Panu naše glazbene scene, neponovljivom Gopcu.

Od 1983. godine kada su klinci iz Novog Zagreba osnovali Psihomodo Pop tadašnja jugoslavenska, a ubrzo hrvatska scena dobila je unikatan bend koji je sa sobom donio zvuk kakav je tadašnjoj ogromnoj sceni itekako nedostajao. Već na samom startu karijere turnejama su se vrlo brzo popeli na vrh i tamo ostali pune 33 godine.

U Vintage Industrial Baru 25. studenog Psihomodo Pop svirat će hitove s prva dva albuma. Iako smo prigodno u godini majmuna, Vintageom će se oriti „Godina Zmaja“ (1988) i vječni hitovi „Kad sam imao 16“, „Frida“, „Ramona“, „Leteći odred“ i ostale. „Sexy Magazin“ (1990) izašao je pred sam rat pa nikada nije doživio pravu koncertnu promociju, no i to će se promijeniti u sklopu programa SVIRAJ STARE. „Pinokio“, „Sexy Magazin“, „Kerosin Blues“ i druge brojeve s albuma Psihomodopopovci izvest će kao da im je prvi put.

Prije same svirke u Vintageu, u bratskom Kavezu od 20 sati bit će postavljena izložba memorabilija Psihomodo Popa s početka karijere.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 75 kuna, dok će na dan koncerta upad iznositi 95 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar/Kavez (Savska 160) te putem sustava Entrio.

Sljedeći SVIRAJ STARE u organizaciji K.L.U.B. Dostava Zvuka podsjetit će na početke karijere DALEKE OBALE i albume Daleka Obala (1990) i Ludi Mornari Dolaze u Grad (1992), 13. siječnja 2017. uz Majina Bana i njegove Diktatore.

Komentari