Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Psihomodo Pop vraća se počecima na Sviraj Stare

15.11.2016. Ziher.hrFoto: Press

Nakon što su prvi SVIRAJ STARE eksplozivno, kako se samo njima i priliči, otvorile riječke rock legende Let 3, drugo izdanje programa, koji uz Ožujsko Amber uživo u Vintage Industrial Bar donosi nostalgiju inicijalnih albuma nakon kojih je uslijedila bogata karijera, pripada zagrebačkim rock huliganima Psihomodo Popu i jedinom istinskom Petru Panu naše glazbene scene, neponovljivom Gopcu.

Od 1983. godine kada su klinci iz Novog Zagreba osnovali Psihomodo Pop tadašnja jugoslavenska, a ubrzo hrvatska scena dobila je unikatan bend koji je sa sobom donio zvuk kakav je tadašnjoj ogromnoj sceni itekako nedostajao. Već na samom startu karijere turnejama su se vrlo brzo popeli na vrh i tamo ostali pune 33 godine.

U Vintage Industrial Baru 25. studenog Psihomodo Pop svirat će hitove s prva dva albuma. Iako smo prigodno u godini majmuna, Vintageom će se oriti „Godina Zmaja“ (1988) i vječni hitovi „Kad sam imao 16“, „Frida“, „Ramona“, „Leteći odred“ i ostale. „Sexy Magazin“ (1990) izašao je pred sam rat pa nikada nije doživio pravu koncertnu promociju, no i to će se promijeniti u sklopu programa SVIRAJ STARE. „Pinokio“, „Sexy Magazin“, „Kerosin Blues“ i druge brojeve s albuma Psihomodopopovci izvest će kao da im je prvi put.

Prije same svirke u Vintageu, u bratskom Kavezu od 20 sati bit će postavljena izložba memorabilija Psihomodo Popa s početka karijere.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 75 kuna, dok će na dan koncerta upad iznositi 95 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar/Kavez (Savska 160) te putem sustava Entrio.

Sljedeći SVIRAJ STARE u organizaciji K.L.U.B. Dostava Zvuka podsjetit će na početke karijere DALEKE OBALE i albume Daleka Obala (1990) i Ludi Mornari Dolaze u Grad (1992), 13. siječnja 2017. uz Majina Bana i njegove Diktatore.

Komentari