Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

Pula Film Festival u Ljetnom Art-kinu

20.07.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/art.kino.croatia

Pulski filmski festival gostuje u Ljetnom Art-kinu od 20. do 22. srpnja i donosi tri napeta trilera. Triler «Čovjek s tisuću lica» na veliko platno Ljetnog Art-kina stiže u četvrtak, 20. srpnja u 21 sat i 30 minuta te je poseban odabir iz programa europskih i nezavisnih svjetskih žanrovskih filmova prikladnih za širu publiku idealan za ležernu ljetnu atmosferu. «Čovjek s tisuću lica» nevjerojatna je i istinita priča o čovjeku koji je prevario cijelu državu. Priča o prevarantima i varalicama nadahnuta stvarnim događajima i intrigantnim špijunom Franciscom Paesom. Redatelj Alberto Rodríguez režirao je svoj prvi dugometražni film «The Pilgrim Factor» 2000. godine dok je za film «Marshland» (2014) osvojio 10 nagrada Goya, nagradu za najbolji europski film te više od 60 drugih nagrada.

Triler «Crni dijamant» na repertoaru je u petak, 21. srpnja u 21 sat i 30 minuta. Film prati Piera Ulmanna koji krivi svoju obitelj trgovaca dijamantima za tragični život, ali i smrt svog oca. Kako bi im se osvetio, vraća se u Antwerpen s namjerom da izvede pljačku. Redatelj Arthur Harari (1981) rođen je u Parizu. Studirao je filmsku režiju, a «Mračni dijamant» njegov je prvi dugometražni film, za glavnu je ulogu odabrao mladog glumac u usponu Nielsa Schneidera.

Posljednji film gostovanja Pulskog filmskog  festivala je «Psi ljubavi» koji je odabran iz programa Europolis – Meridijani, natjecateljskog program koji donosi izbor najkvalitetnijih recentnih ostvarenja europskog i nezavisnog svjetskog filma. Radnja je filma smještena u Perth 1987. godine, a nadahnuta je stvarnim zločinima. Nakon što je otme jedan par ubojica, 17-godišnja Vicki Maloney – koja ima iskustvo s bračnim teškoćama svojih nedavno rastavljenih roditelja – bori se za život nastojeći razotkriti nejednakost u vezi svojih otmičara. Redatelj Ben Young (1982) rođen je u Subiacu u Zapadnoj Australiji. Diplomirao je komunikacije na Filmskoj akademiji Zapadne Australije. «Psi ljubavi» njegov je debitantski dugometražni film. Trenutačno radi na prvom studijskom projektu, znanstveno-fantastičnom trileru «Extinction». «Psi ljubavi» na repertoaru je Ljetnog Art-kina u subotu, 22. srpnja u 21 sat i 30 minuta.

Ulaznice se mogu rezervirati mailom (ulaznice@art-kino.org).

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari