Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Film

Pulski filmski festival poziva djecu i mlade da se prijave na radionice!

31.05.2017. Ziher.hrFoto: PFF press

64. Pulski filmski festival s velikim zadovoljstvom okuplja i poziva svu zainteresiranu djecu i mlade da se izravno uključe i prijave na tradicionalne i popularne radionice.

Radionica izrade animiranog filma Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i ovog ljeta otvara svoja vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u sedmu umjetnost.

Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga. Radionica je zamišljena kao jednotjedni program u kojem se djeca upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma.

Uz vodstvo Vibora Juhasa i Manuela Šumberca prolaze se svi segmenti: razrada priče, scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, osnove animacije i produkcije.

Radionica će se održati u Circolu – Zajednica Talijana Pula od 12. do 20. srpnja 2017. godine. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400,00 kuna, dok je za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 300,00 kuna.

RED radionica za digitalnu generaciju i ove godine poziva u svijet svega što si dosad mogao/la vidjeti samo na malim i velikim ekranima i uz zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju, budi dio ove kreativne i uzbudljive priče i ostvari vlastiti film.

Radionica se održava na engleskom jeziku, a prijaviti se mogu svi u dobi od 12 do 16 godina.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 13. do 20. srpnja 2017. godine voditeljica Judita Gamulin polaznicima će održati program koji je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 500,00 kuna, dok je za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 400,00 kuna.

Za obje radionice prijave traju do 28. lipnja 2017. godine ili do ispunjenja kapaciteta putem online prijavnice koja se nalazi na web stranici Pulskog filmskog festivala.

Sve dodatne informacije možete saznati na službenoj stranici Festivala www.pulafilmfestival.hr, dobiti putem e-maila na: simon@pulafilmfestival.hr ili na broj na +385 99 484 29 61.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Komentari