Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Vizart

Putujuća izložba Geniale Dilletanten u Močvari

04.02.2017. Jelena KovačevFoto: Facebook/Geniale dilletanten- izložba

U subotu, 4. siječnja otvara se putujuća izložba Geniale Dilletanten, ostvarena u suradnji Goethe- Instituta Kroatien i Kluba Močvara. Izložba će se moći razgledati u pogonu Jedinstvo u kojem je organiziran i bogati popratni program koji započinje koncertom Teha Tearda i Blixe Bargelda 7. veljače.

Putujuća izložba predstavlja glazbenu scenu u podijeljenoj Njemačkoj početkom 80-ih godina, a donosi fotografije, filmove i tekstove koji prate sedam bendova: Einstürzende Neubauten, Die Tödliche Doris, Der Plan, Freiwillige Selbstkontrolle (F.S.K.), Palais Schaumburg, Ornament und Verbrechen i Deutsch Amerikanische Freundschaft (D.A.F.). U postav su uključena i poglavlja koja se bave modom i dizajnom.

Aktere iz razdoblja prikazanog na izložbi karakterizira izlaženje iz umjetničkih vrsta i kategorija, izjednačavanje umjetničkih žanrova, ali i političkih granica Istoka i Zapada. Tijekom tih godina mnogi umjetnici iz inozemstva dolazili su u Berlin kako bi surađivali s njemačkim umjetnicima (David Bowie, Iggy Pop, Nick Cave, Lou Reed).

Foto: Facebook/ Geniale Dilletanten – Izložba

U srijedu, 8. veljače bit će prikazan film B- movie: Lust & Sound in West- Berlin 1979-1989, dokumentarac o glazbi, umjetnosti i kaosu u Zapadnom Berlinu osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon filma slijedi razgovor s gostima i akterima berlinske scene 80-ih, Blixom Bargeldom i Markom Reederom. Razgovor je na engleskom uz slobodan ulaz.

Tijekom izložbe bit će organizirana stručna vodstva i dvije umjetničke radionice. U subotu, 11. veljače Jelena Bračun i Gordana Košćec Bousfield (udruga OPA) za učenike srednjih škola vode radionicu Vizualne improvizacije na kojoj će eksperimentirati s plakatima i modnim dizajnom.

Posljednjeg dana izložbe, 18. veljače, organizira se radionica elektroničke i improvizirane glazbe Tvornica zvuka za srednjoškolce i studente koju će voditi glazbenik i skladatelj Nenad Sinkauz. Glazba će se proizvoditi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom i moduliranjem glasa.

Više o rasporedu radionica i svim sadržajima ovdje.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari