Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

R-Rated Power Rangers: Mračan kratki film o šarenim junacima iz djetinjstva

04.03.2015. Marija Vukšić
Foto: Printscreen/youtube

Foto: Printscreen/youtube

Redatelj Joseph Kahn jednom je prilikom izjavio da su najgori filmovi porno filmovi i fan-made filmovi. Ipak, nije mogao odoljeti kad ga je redatelj Adi Shankar nagovorio na netipičan fan-film o Power Rangersima. “To mi je zvučalo zabavno i pomislio sam da bi mogao stvoriti novu vrstu fan-filma,” rekao je u intervjuu za Hitfix. Rezultat te suradnje i neobičnog projekta je kratak film Power/Rangers u kojem glavne uloge imaju James Van Der Beek (Dawson’s Creek) kao Rocky i Katee Sackhoff (Battlestar Galactica) kao Pink. Oni koji ne žele vidjeti šarene junake iz svojeg djetinjstva kao okrutne i nesretne odrasle ljude, vrijeme je da prestanu čitati ovaj članak.

Naime, Adi Shankar je u djetinjstvu najviše volio crtanu seriju X-Man i Power Rangerse, a u intervjuu za i09.com objasnio je otkuda mu ideja za kratki film. “S vremenom sam shvatio da će Power Rangers, srednjoškolci koji se bore protiv intergalaktičke prijetnje, vjerojatno odrasti u ozbiljno poremećene ljude s PTSP-om.Power/Rangers neće imati nastavak, neće se preraditi u dulji film i nema nikakve veze s Power Rangers filmom koji studijska kuća Lionsgate planira snimiti. Joseph Khan ovaj kratki film smatra kritikom na “preradu i ponovnu prodaju superjunaka” koje svi pamtimo iz djetinjstva pa ih je iz tog razloga odlučio učiniti suprotnima od onoga na što je javnost trenutno navikla.

Foto: Printscreen/youtube

Foto: Printscreen/youtube

Doista je šteta da Power/Rangers neće postati ništa više od kratkog filma jer 14 minuta ovog kratkog filma u sebi sadrži više potencijala za razvoj priče i likova od svih filmova o Spider-Manu zajedno. Cyber-svijet budućnosti, ožiljci na bivšim Power Rangersima, Rockyjeva umjetna noga i Blackova akcijska scena vuku pomalo na Tarantinove filmova, a to je jedna od većih pohvala koju bilo koji filmski uradak može dobiti. James Van Der Beek je ovim kratkim filmom možda postigao svoju najbolju glumačku izvedbu do sad, a Katie Sackhoff još je jednom oduševila.

Nisu sve reakcije pozitivne. Jason David Frank, glumac koji je glumio zelenog Rangera, u videu na svojoj Facebook stranici izjavio je da mu se psovke i droge u Power/Rangers ne sviđaju pretjerano. “The Super Mega Force i Power Rangers: Dino Charge još se uvijek puštaju na Nickelodeonu. Nije u redu uzeti nešto pozitivno i namijenjeno djeci s namjerom da se pretvori u krvavu i nasilnu priču. Odraslima se možda sviđa, ali treba misliti i na djecu.” Srećom, kad malo odrastu, i djeca će vjerojatno znati cijeniti ovaj vrlo poseban i plot-twist kratki film.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Komentari