Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

R-Rated Power Rangers: Mračan kratki film o šarenim junacima iz djetinjstva

04.03.2015. Marija VukšićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Printscreen/youtube

Foto: Printscreen/youtube

Redatelj Joseph Kahn jednom je prilikom izjavio da su najgori filmovi porno filmovi i fan-made filmovi. Ipak, nije mogao odoljeti kad ga je redatelj Adi Shankar nagovorio na netipičan fan-film o Power Rangersima. “To mi je zvučalo zabavno i pomislio sam da bi mogao stvoriti novu vrstu fan-filma,” rekao je u intervjuu za Hitfix. Rezultat te suradnje i neobičnog projekta je kratak film Power/Rangers u kojem glavne uloge imaju James Van Der Beek (Dawson’s Creek) kao Rocky i Katee Sackhoff (Battlestar Galactica) kao Pink. Oni koji ne žele vidjeti šarene junake iz svojeg djetinjstva kao okrutne i nesretne odrasle ljude, vrijeme je da prestanu čitati ovaj članak.

Naime, Adi Shankar je u djetinjstvu najviše volio crtanu seriju X-Man i Power Rangerse, a u intervjuu za i09.com objasnio je otkuda mu ideja za kratki film. “S vremenom sam shvatio da će Power Rangers, srednjoškolci koji se bore protiv intergalaktičke prijetnje, vjerojatno odrasti u ozbiljno poremećene ljude s PTSP-om.Power/Rangers neće imati nastavak, neće se preraditi u dulji film i nema nikakve veze s Power Rangers filmom koji studijska kuća Lionsgate planira snimiti. Joseph Khan ovaj kratki film smatra kritikom na “preradu i ponovnu prodaju superjunaka” koje svi pamtimo iz djetinjstva pa ih je iz tog razloga odlučio učiniti suprotnima od onoga na što je javnost trenutno navikla.

Foto: Printscreen/youtube

Foto: Printscreen/youtube

Doista je šteta da Power/Rangers neće postati ništa više od kratkog filma jer 14 minuta ovog kratkog filma u sebi sadrži više potencijala za razvoj priče i likova od svih filmova o Spider-Manu zajedno. Cyber-svijet budućnosti, ožiljci na bivšim Power Rangersima, Rockyjeva umjetna noga i Blackova akcijska scena vuku pomalo na Tarantinove filmova, a to je jedna od većih pohvala koju bilo koji filmski uradak može dobiti. James Van Der Beek je ovim kratkim filmom možda postigao svoju najbolju glumačku izvedbu do sad, a Katie Sackhoff još je jednom oduševila.

Nisu sve reakcije pozitivne. Jason David Frank, glumac koji je glumio zelenog Rangera, u videu na svojoj Facebook stranici izjavio je da mu se psovke i droge u Power/Rangers ne sviđaju pretjerano. “The Super Mega Force i Power Rangers: Dino Charge još se uvijek puštaju na Nickelodeonu. Nije u redu uzeti nešto pozitivno i namijenjeno djeci s namjerom da se pretvori u krvavu i nasilnu priču. Odraslima se možda sviđa, ali treba misliti i na djecu.” Srećom, kad malo odrastu, i djeca će vjerojatno znati cijeniti ovaj vrlo poseban i plot-twist kratki film.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Komentari