Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Radio Student organizira party za zatvaranje sezone

24.06.2016. Ziher.hrFoto: www.facebook.com/RadioStudentZG

Radio Student vas poziva na dvodnevni takeover Savske 160 gdje su se smjestili Vintage Industrial Bar & Kavez te će poslužiti kao mjesto nenormalnog partija i provoda za proslavu kraja radijske sezone na 100.5 MHz.

Ne, to ne znači da radija nema do jeseni, već da će biti puno više mjuze, a puno manje žlabranja. Naši novinari i -ke, urednici i -ce, realizatori i -ce, tarot majstori i –ce odlaze put ljetnih festivala kako bi se za vašu, a tek onda svoju dobrobit zabavili i razuzdali ono što ipak u eteru drže pod kontrolom i balansiraju svoje ludilo.

Kako god, ludilo već implodira, a eksplozija počinje već u srijedu 29. lipnja. Od 18:30h dođite u Kavez gdje će vas glazbenom selekcijom drmati DJ-ka Shdw Kd (od milja Dora).

Za vas svira nu soul, hip-hip, fusion, house, r&b, funk, nu jazz, math. Čut ćete Outkast, The Internet, Thundercat, Saul Williams, Cut Chemist, Robert Glasper, Kaytranada, Anderson Paak, Taylor McFerrin, Medeski Martin & Wood, SZA, Nao, Freddie Gibbs, Vic Mensa, Oddisee, Battles, DJ Shadow, The Invisible, Hiatus Kaiyote, George Duke, THEESatisfaction…

Od 22:00h party se nastavlja u, klubu vrata do, Vintage Industrial Baru gdje će se s lošim vokalima i akustičnim gitarama sudariti, jedan na jedan, velikani zagrebačke rock scene – Domagoj Šimek (She Loves Pablo, MTOFAE) i Chris Ian (Killed A Fox, Malady Lane). Ovo će ujedno biti prvi, ali i posljednji susret jer kako u dvobojima biva, netko mora pobijediti. Cijeli showdown moderirat će misteriozni Ludwa. Event možete pratiti na Facebooku.

ALI! To nije sve. Takeover se nastavlja i sljedeći dan u četvrtak, 30. Lipnja. Od 18:30h u Kavezu vas podgrijava DJ AK (od milja Andreas).

Od funka do jazz punka, preko (gipsy) cumbie, afrobeata i world reggae, ska, latin groova do svestranih global bass izvedenica i chill/jazz/hip hopa, uz pokoji riff na gitari iliti Manu Dibago, Bacao Rhythm&Steel, Fela Kuti, Pigbag, Smoove, Quantic, Gramatik, Kognitif, Analogik, Fat Freddy`s Drop, Akua Naru, The Herbaliser, Thievery Corporation, Bonobo, Wild Belle, Nightmare On Wax, Nickodemus, tUnE yArDs, My Baby, Acoustic Ladyland, Melt Yourself Down….

Paralelno od 21:00h soul, funk Stank! party počinje u Vintage Industrial Baru gdje ploče vrte Eduard Werft i Soul Bader. Event možete pratiti na Facebooku.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari