Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Radio Tesla: Predstava o privatnoj strani genijalca

31.01.2013. Petra MiklošVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: yurope.com

Foto: yurope.com

Ako  ste se ikada pitali što se skriva iza genijalnosti čovjeka koji je zaslužan za razvoj tehnologije današnjice, ovo je prava predstava za Vas!

Radio Tesla je nova multimedijalna predstava koja je nastala prema autorskom tekstu Filipa Šovagovića, a režirao ju je Mario Kovač. Ova intrigantna predstava nastala je pod okriljem Kazališta Tvornice lutaka. Uz odličnu režisersku i glumačku postavu, u stvaranju predstave  sudjelovao je i Fakultet elektroničkih znanosti, Tehnički muzej te Teslin muzej u Smiljanu.

O čemu se radi? Predstava prikazuje Teslin život još od malih nogu gdje je mali Nikola neprestano začuđivao starije svojom željom za stjecanjem i prakticiranjem svoga ogromna znanja fizike. Odrastajući i pomičući svoje granice kao mladi dječak, Tesla odrasta u zrelog intelektualca i znanstvenika koji nazigled drži cijeli svijet u šaci, osim samoga sebe. Želje za  napretkom i boljitkom svijeta, rezultirale su mnogobrojnim pokusima koji su pomicali granice mogućeg, no i dovele ga do stanja neprestane samoće i žalosti. Tesla je živio kao “vuk samotnjak”, daleko od očiju i nadzora velikih korporacija i tvrtki, a zaokupljen svojim novim inovacijama i idejama, koje su ga dovodile do ludila, nije imao vremena ni za što drugo, što bi ga emocionalno ispunjavalo.

Ako Vas zaista intrigira privatan svijet čovjeka bez kojeg svijet današnjice ne bi bio moguć i želite se uvući u njegove sanjarske, ali revolucionarne poteze života, posjetite 1. i 2.veljače Tehnički muzej i uđite u um genijalca.

(Visited 100 times, 1 visits today)

Komentari