Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Izvedbene umjetnosti

Radio Tesla: Predstava o privatnoj strani genijalca

31.01.2013. Petra Mikloš
Foto: yurope.com

Foto: yurope.com

Ako  ste se ikada pitali što se skriva iza genijalnosti čovjeka koji je zaslužan za razvoj tehnologije današnjice, ovo je prava predstava za Vas!

Radio Tesla je nova multimedijalna predstava koja je nastala prema autorskom tekstu Filipa Šovagovića, a režirao ju je Mario Kovač. Ova intrigantna predstava nastala je pod okriljem Kazališta Tvornice lutaka. Uz odličnu režisersku i glumačku postavu, u stvaranju predstave  sudjelovao je i Fakultet elektroničkih znanosti, Tehnički muzej te Teslin muzej u Smiljanu.

O čemu se radi? Predstava prikazuje Teslin život još od malih nogu gdje je mali Nikola neprestano začuđivao starije svojom željom za stjecanjem i prakticiranjem svoga ogromna znanja fizike. Odrastajući i pomičući svoje granice kao mladi dječak, Tesla odrasta u zrelog intelektualca i znanstvenika koji nazigled drži cijeli svijet u šaci, osim samoga sebe. Želje za  napretkom i boljitkom svijeta, rezultirale su mnogobrojnim pokusima koji su pomicali granice mogućeg, no i dovele ga do stanja neprestane samoće i žalosti. Tesla je živio kao “vuk samotnjak”, daleko od očiju i nadzora velikih korporacija i tvrtki, a zaokupljen svojim novim inovacijama i idejama, koje su ga dovodile do ludila, nije imao vremena ni za što drugo, što bi ga emocionalno ispunjavalo.

Ako Vas zaista intrigira privatan svijet čovjeka bez kojeg svijet današnjice ne bi bio moguć i želite se uvući u njegove sanjarske, ali revolucionarne poteze života, posjetite 1. i 2.veljače Tehnički muzej i uđite u um genijalca.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Komentari