Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Rafaelovo remek djelo uništeno od vrućina

04.09.2014. Jelena Kovačev
Foto: italyguides.it

Foto: Facebook

Rafaelovo Skidanje s križa(1507), jedna od slika kolekcije Galerije Borghese, oštećena je zbog manjkavosti klimatskog sustava muzeja  u Rimu. Drveni panel remek djela visoke renesanse smežurao se zbog vrućina koje su zavladale Italijom. Osoblje je napravilo sve da spriječi štetu, ali uređaji su jednostavno zastarjeli i ništa se nije moglo učiniti. Kada su alternativne metode otvaranja prozora i feniranja slike zakazale, slika je odstranjena iz galerije na hitnu restauraciju.

Šteta je tim činom minimalizirana, ali ne zna se kad će se napokon riješiti problem s klimom. Ta situacija traje već neko vrijeme, što je istakla i direktorica Anna Coliva koja se prije žalila talijanskim novinarima da vlasti ignoriraju loše stanje koje ugrožava eksponate u galeriji. Iako se u međuvremenu izvelo par izmjena u održavanju na njezin zahtjev, većina djela je u opasnosti zbog visokih temperatura koje smetaju i posjetioce muzeja.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari