Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Vizart

Rafaelovo remek djelo uništeno od vrućina

04.09.2014. Jelena Kovačev
Foto: italyguides.it

Foto: Facebook

Rafaelovo Skidanje s križa(1507), jedna od slika kolekcije Galerije Borghese, oštećena je zbog manjkavosti klimatskog sustava muzeja  u Rimu. Drveni panel remek djela visoke renesanse smežurao se zbog vrućina koje su zavladale Italijom. Osoblje je napravilo sve da spriječi štetu, ali uređaji su jednostavno zastarjeli i ništa se nije moglo učiniti. Kada su alternativne metode otvaranja prozora i feniranja slike zakazale, slika je odstranjena iz galerije na hitnu restauraciju.

Šteta je tim činom minimalizirana, ali ne zna se kad će se napokon riješiti problem s klimom. Ta situacija traje već neko vrijeme, što je istakla i direktorica Anna Coliva koja se prije žalila talijanskim novinarima da vlasti ignoriraju loše stanje koje ugrožava eksponate u galeriji. Iako se u međuvremenu izvelo par izmjena u održavanju na njezin zahtjev, većina djela je u opasnosti zbog visokih temperatura koje smetaju i posjetioce muzeja.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari