Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Rafaelovo remek djelo uništeno od vrućina

04.09.2014. Jelena KovačevVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: italyguides.it

Foto: Facebook

Rafaelovo Skidanje s križa(1507), jedna od slika kolekcije Galerije Borghese, oštećena je zbog manjkavosti klimatskog sustava muzeja  u Rimu. Drveni panel remek djela visoke renesanse smežurao se zbog vrućina koje su zavladale Italijom. Osoblje je napravilo sve da spriječi štetu, ali uređaji su jednostavno zastarjeli i ništa se nije moglo učiniti. Kada su alternativne metode otvaranja prozora i feniranja slike zakazale, slika je odstranjena iz galerije na hitnu restauraciju.

Šteta je tim činom minimalizirana, ali ne zna se kad će se napokon riješiti problem s klimom. Ta situacija traje već neko vrijeme, što je istakla i direktorica Anna Coliva koja se prije žalila talijanskim novinarima da vlasti ignoriraju loše stanje koje ugrožava eksponate u galeriji. Iako se u međuvremenu izvelo par izmjena u održavanju na njezin zahtjev, većina djela je u opasnosti zbog visokih temperatura koje smetaju i posjetioce muzeja.

(Visited 68 times, 2 visits today)

Komentari