Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Rafaelovo remek djelo uništeno od vrućina

04.09.2014. Jelena Kovačev
Foto: italyguides.it

Foto: Facebook

Rafaelovo Skidanje s križa(1507), jedna od slika kolekcije Galerije Borghese, oštećena je zbog manjkavosti klimatskog sustava muzeja  u Rimu. Drveni panel remek djela visoke renesanse smežurao se zbog vrućina koje su zavladale Italijom. Osoblje je napravilo sve da spriječi štetu, ali uređaji su jednostavno zastarjeli i ništa se nije moglo učiniti. Kada su alternativne metode otvaranja prozora i feniranja slike zakazale, slika je odstranjena iz galerije na hitnu restauraciju.

Šteta je tim činom minimalizirana, ali ne zna se kad će se napokon riješiti problem s klimom. Ta situacija traje već neko vrijeme, što je istakla i direktorica Anna Coliva koja se prije žalila talijanskim novinarima da vlasti ignoriraju loše stanje koje ugrožava eksponate u galeriji. Iako se u međuvremenu izvelo par izmjena u održavanju na njezin zahtjev, većina djela je u opasnosti zbog visokih temperatura koje smetaju i posjetioce muzeja.

Komentari