Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Knjige

Rani radovi u Močvari: Bojanić, Čolakhodžić i Gašpar-Đukić

26.03.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/knjizevnostumochvari

Danas, 26. ožujka u 20:30 u Močvari se održava još jedna tribina Književnost u Močvari: Rani radovi. Ovaj put predstavit će autor(ic)e Lanu Bojanić, Gorana Čolakhodžića i Mihaelu Gašpar, a govorit će i o mlađoj književnoj sceni i aktualnim književnim prilikama. Događaj će moderirati Robert Perišić.

Lana Bojanić rođena je 1992. godine u Zagrebu. Apsolventica je psihologije, piše poeziju i kratku prozu. Objavljivala je u mnogim časopisima i portalima u Hrvatskoj, regiji i inozemstvu. Njezin pjesnički rukopis pohvaljen je od žirija nagrade Gorana za mlade pjesnike 2016. Jedna je od osnivačica i članova mlade književne grupe 90+ o čijim će nam aktivnostima pričati: a) nadugo i naširoko ili b) nakratko i potanko (zaokružite odgovor pa dođite provjeriti). Čitat će prozu.

Goran Čolakhodžić rođen je 1990. u Zagrebu. Za zbirku pjesama “Na kraju taj vrt” nagrađen je Goranom za mlade pjesnike 2015. Diplomirao anglistiku i rumunjski na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Prevodi s engleskog i rumunjskog te na oba ta jezika, između ostalog antologiju “Ritualul omului fericit: 18 poeţi croaţi tineri” (Obred sretnog čovjeka: 18 hrvatskih mladih pjesnika) B. Oblučara izdanu u Bukureštu 2016., s A. Oproiuom. Pjesme su mu uvrštene u dvije antologije. Bio je sudionik projekta Versopolis u 2016.

Mihaela Gašpar Đukić (1973) objavila je četiri romana. Prvijenac Bez iznenadnih radosti, molim izlazi joj 2010, a iste godine osvojila je 2. nagradu na natječaju kratke priče Književnog kruga Karlovac „Zlatko Tomičić“. 2012. objavljuje roman Slatkiš duhan britva (Disput) koji je stipendiran od Ministarstva kulture kao jedno od najboljih književnih ostvarenja te godine. 2012. pobjeđuje na natječaju MH-Osijek. 2013. izdaje roman Mitohondrijska Eva, a 2016. roman O čajnicima i ženama. Oba romana imaju iznimno pozitivan kritički odjek. Bavi se profesionalno dizajnom, živi u Zagrebu.

Ulaz je slobodan.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Komentari