Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Vizart

Rasplesane žirafe i šareni kišobrani u Puli

20.06.2013. Andrea Ćorić
Foto: Fucfestival.com/Teatro Pavana

Foto: Fucfestival.com/Teatro Pavana

FUČ – Festival uličnih čarobnjaka, otvara se večeras u Puli pod nazivom Pulične večeri. Traje samo dva dana, danas i sutra, a nakon toga se seli u Novigrad gdje će nositi naziv Čarobni NoviGrad. Ovaj ulični festival prvi put je održan 2005. godine, održavao se šest godina zaredom, a zatim su ga financijski problemi ugasili. Ove godine se vraća i, kako pišu na službenoj stranici festivala, Pula i Novigrad ponovno postaju gradovi čarolije!

Oni koji su u Puli ovih dana mogli su već primjetiti “magične” detalje po gradu. Tako je ulica koja vodi do Slavoluka Sergijevaca ukrašena visećim kišobranima – nije loše rješenje kao šarena zaštita od sunca u ovim vrućim danima. Ipak, prava magija počinje večeras oko 18:30 kada se otvaraju radionice za djecu, a program se nastavlja raznoraznim izvedbama uličnih umjetnika. Kao posebna atrakcija predstavljen je Teatro Pavana, skupina koja stiže iz Nizozemske i na festival dovodi svoje pokretne žirafe izarađene u prirodnoj veličini.

(Visited 194 times, 1 visits today)

Komentari