Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Rasplesane žirafe i šareni kišobrani u Puli

20.06.2013. Andrea Ćorić
Foto: Fucfestival.com/Teatro Pavana

Foto: Fucfestival.com/Teatro Pavana

FUČ – Festival uličnih čarobnjaka, otvara se večeras u Puli pod nazivom Pulične večeri. Traje samo dva dana, danas i sutra, a nakon toga se seli u Novigrad gdje će nositi naziv Čarobni NoviGrad. Ovaj ulični festival prvi put je održan 2005. godine, održavao se šest godina zaredom, a zatim su ga financijski problemi ugasili. Ove godine se vraća i, kako pišu na službenoj stranici festivala, Pula i Novigrad ponovno postaju gradovi čarolije!

Oni koji su u Puli ovih dana mogli su već primjetiti “magične” detalje po gradu. Tako je ulica koja vodi do Slavoluka Sergijevaca ukrašena visećim kišobranima – nije loše rješenje kao šarena zaštita od sunca u ovim vrućim danima. Ipak, prava magija počinje večeras oko 18:30 kada se otvaraju radionice za djecu, a program se nastavlja raznoraznim izvedbama uličnih umjetnika. Kao posebna atrakcija predstavljen je Teatro Pavana, skupina koja stiže iz Nizozemske i na festival dovodi svoje pokretne žirafe izarađene u prirodnoj veličini.

(Visited 207 times, 1 visits today)

Komentari