Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Rasprodaja kulturnog nasljeđa: Na aukciji dijelovi ukrašenog Berlinskog zida

06.06.2013. Jurica MlinarecVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Screenshot/youtube.com

Foto: Screenshot/youtube.com

Jedan od najistaknutijih objekata kulturne baštine 20. stoljeća, Berlinski zid kreće na aukciju. Skoro trideset godina razdvajao je istočni i zapadni dio Berlina, a kada je konačno srušen 1989. godine, njegovi ostaci postali su simbolom ponovno stvorenog zajedništva.

–> “Poljupcu Brežnjeva i Honeckera” prijeti rušenje

Tijekom devedesetih stvorena je ideja da umjetnici upotrijebe zid kao platno na temu slobode, a ti dijelovi ukrašenog zida idu u Pariz na aukciju pod nazivom “Umjetnici za slobodu”. Mnogi umjetnici ostavili su svoj trag na zidu poput Davida Macha, Sola LeWitta i Euada Chillide čiji bi se komad zida mogao prodati za 300 tisuća eura.

–> Was machts Du mit unserer Stadt?: Unatoč prosvjedu srušen dio Berlinskog zida!

Građani Berlina pokazali su svoje nezadovoljstvo još tijekom demonstracije na poznatoj East Side Gallery u ožujku evocirajući da je riječ o izuzetnom primjerku kulture koji nema cijenu.

Aukcija 48 umjetničkih radova počinje ovog tjedna, “ali aukcionari će favorizirati ponude koje će uključivati cijelu kolekciju kako bi se očuvalo ovo jedinstveno nasljeđe” piše Euronews.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Komentari