Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Rasprodaja kulturnog nasljeđa: Na aukciji dijelovi ukrašenog Berlinskog zida

06.06.2013. Jurica Mlinarec
Foto: Screenshot/youtube.com

Foto: Screenshot/youtube.com

Jedan od najistaknutijih objekata kulturne baštine 20. stoljeća, Berlinski zid kreće na aukciju. Skoro trideset godina razdvajao je istočni i zapadni dio Berlina, a kada je konačno srušen 1989. godine, njegovi ostaci postali su simbolom ponovno stvorenog zajedništva.

–> “Poljupcu Brežnjeva i Honeckera” prijeti rušenje

Tijekom devedesetih stvorena je ideja da umjetnici upotrijebe zid kao platno na temu slobode, a ti dijelovi ukrašenog zida idu u Pariz na aukciju pod nazivom “Umjetnici za slobodu”. Mnogi umjetnici ostavili su svoj trag na zidu poput Davida Macha, Sola LeWitta i Euada Chillide čiji bi se komad zida mogao prodati za 300 tisuća eura.

–> Was machts Du mit unserer Stadt?: Unatoč prosvjedu srušen dio Berlinskog zida!

Građani Berlina pokazali su svoje nezadovoljstvo još tijekom demonstracije na poznatoj East Side Gallery u ožujku evocirajući da je riječ o izuzetnom primjerku kulture koji nema cijenu.

Aukcija 48 umjetničkih radova počinje ovog tjedna, “ali aukcionari će favorizirati ponude koje će uključivati cijelu kolekciju kako bi se očuvalo ovo jedinstveno nasljeđe” piše Euronews.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Komentari