Istaknuto
19.11.2018.

Pulska Arena, 19. lipnja. Spremni smo.

14.11.2018.

Otvaramo ti vrata Ziher zajednice - pridruži nam se!

Film

Recenzija – Masters of sex : sve nijanse znatiželje

25.07.2014. Kristina Vrdoljak
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

 

Serija Showtime Networka naslovom zvuči kao još jedna podvala za mase kod koji seks prodaje sve.

Nakon prve epizode nitko to više ne bi pomislio.  Doktor Bill Masters (Michael Sheen)  i asistentica Virginia Johnson (Lizzy Caplan) zajedno se upuštaju u studiju o seksu  ili, precizinije, o načinu na koji ljudsko tijelo reagira na seksualne aktivnosti. Studija postaje sve intenzivnija kako rastu zahtjevi i broj pitanja bez znanstveno dokazanih odgovora. Ključna riječ u cijeloj priči je znanost. Oko nje se javlja golema količina entuzijazma i uzbuđenja jer s radnjom smještenom u 1950-e u ovom kontekstu govorimo o začeću revolucije, a o glavnim likovima kao pionirima znanosti.

Virgina Johnson iznimno je ambiciozna žena  s puno aseva u rukavu i visoke socijalne inteligencije. Fizički je vrlo atraktivna i to joj postaje sredstvo u napretku na diskretniji način.

Dr. Masters jedan je od najboljih u svom polju, no oštrije osobnosti  i s puno više rezerviranosti prema ljudima.

Zajedno se upotpunjuju i oboje, kao ljudi posvećeni poslu do krajnjih granica, u svoje privatne živote unose mnogo dramatičnih trenutaka.

Ono što seriju čini posebnom su vrlo inteligentni likovi i scenarij, odlični glumci, ali i sama tema.
Kroz film se riješavaju pitanja seksa i posla, emocija, ljubavi te koliko ih je moguće odvojiti čak i kada se isprepliću u istom kontekstu i osobi. Promatraju se i mnoga moralna pitanja kroz povijesnu usporedbu razdoblja koja su kulturološki potpuno različita.

Serija je značajski kompleksna, no sa stajališta prosječnog gledatelja jednostavno je  djelo kojeg je lako pratiti dok traje, a nakon toga će potaknuti na burno  preispitivanje vlastitih stajališta.

Jedan zaključak iz naslova se na kraju ispostavlja ispravnim –  itekako je stimulativna.

(Visited 230 times, 2 visits today)

Komentari