Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Izvještaj: Urbani petak uz Chew The Fat

10.02.2013. Borna RadatovićVrijeme čitanja: 2 minute
ctf urbani petak

Foto: Facebook

Iako Gjuro 2 vjerojatno nije među top 10 klubova ljubitelja underground žanrova, ove se godine ulaže dobar trud kako bi se to promijenilo. Od 4. siječnja krenuli su s novim programom pod imenom “Urbani Petak”, koji bi trebao ponuditi novo mjesto u gradu za već spomenute fanove i ako je suditi po prvih par evenata, na dobrom su putu. Specifičnost programa je da ne nudi konstantno istu glazbu, već se tu izmjenjuju blaži minimal, tech i deep zvukovi s jačim bass žanrovima poput dnb-a, trap-a i jungle-a.

Prekjučer su na repertoaru bili baš ti žešći zvukovi u režiji već nam poznate Chew The Fat ekipe koju čine Dj Yesh i DMT u pratnji MC-a Tone Tuora. Ekipa je navikla puniti do vrha mali pogon Tvornice kulture stoga su vjerojatno bili razočarani odazivom publike.

Yesh je kao i uvijek balansirao atmosferu pri čemu sve više koristi novi Trap zvuk, koji postaje sve popularniji i kod nas. Naravno nisu ni izostali dnb i jungle hitovi. Nakon njega na redu je bio mlađi DMT kojega bi trebalo posebno izdvojiti, budući da se kod njega u zadnje vrijeme vidi svojevrsni napredak u odabiru i puštanju pjesama. Naleti tu i par kikseva u prijelazima i izboru nekih pjesama, no generalno sve više i više raste kao izvođač. Valja napomenuti da je on već nastupio u Gjuri u sklopu ovoga programa s Filipom Motovunskim, iako imam dojam da mu više paše kada pušta sa svojom poznatom ekipom – čak i bolje nego kada pušta sa svojo mboljom polovicom iz InUrFace dueta Dr. Strapazootom.

Također visoku konotaciju zaslužuje Tone Tuoro. Iznimno talentiran MC osebujnog stila, ne samo kod klasičnih hip hop pjesama već i kod svojevrsnih grime izvedbi kojima se predstavlja u ovoj ekipi. Kod svake pjesme, bilo da ona ima jači bassline da podigne atmosferu ili neki mirniji da se opusti, on se odlično snalazi i rutinski obavlja svoj posao.

Yesh i Dmt

DMT i Yesh, foto: Facebook

Ako ste ovo propustili, ne brinite uskoro će opet biti neki CTF party a već sljedećeg petka u Gjuri nas očekuje još jedan Urbani Petak. Sve u svemu, pohvale za party.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari