Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Film

Redatelj Vuk Ršumović i nagrađivana drama “Ničije dete” u Art-kinu

05.12.2016. Ziher.hrFoto: Ničije dete, Press: Art-kino

U utorak, 6. prosinca s početkom u 19 sati prikazat će se nagrađivana drama Ničije dete uz gostovanje redatelja Vuka Ršumovića u Art-kinu. Vuk Ršumović gostuje u Art-kinu u utorak, 6. prosinca povodom posebnog prikazivanja njegovog filma Ničije dete. Nakon filmske projekcije održat će se razgovor s autorom. Vuk Ršumović u posljednje je vrijeme i čest gost u Rijeci te u ulozi dramaturga u HNK Ivana pl. Zajca priprema predstavu Jesenja sonata uz Olgu Dimitrijević. Redateljica predstave je Ana Tomović, a predstava se priređuje prema istoimenoj drami Ingmara Bergmana.

Ničije dete, film nastao u srpsko-hrvatskoj koprodukciji, uz brojne druge nagrade, oduševio je i publiku i kritiku filmskog festivala u Veneciji (nagrada publike, nagrada FIPRESCI za najbolji film, nagrada FEDEORA za najbolji scenarij), publiku Zagreb Film Festivala dok je Pulski filmski festival film nagradio Zlatnom Arenom za najbolji film, režiju te glumačko ostvarenje.

U proljeće 1988. divlji je dječak pronađen među vukovima u bosanskim planinama. Nasumičnim odabirom odlučeno je da se dječaka nazove Haris i da ga se pošalje u sirotište u Beograd u kojem se za njega počne brinuti Ilke, zaposlenik doma. Haris se zbliži s drugim dječakom, Žikom i polako počinje pokazivati znakove napretka. Godine 1992., nakon što je postao prilično socijaliziran mladić, lokalne vlasti ga šalju nazad u ratom zahvaćenu Bosnu.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Art-kina ili se mogu rezervirati putem e-maila (ulaznice@art-kino.org).

Vidimo se u Art-kinu!

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari