Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Reli po galerijama: Podignimo kulturu na viši nivo

22.05.2015. Katarina ŠapinaFoto: pikto.co

Klasični pristupi umjetnosti se u zadnje vrijeme sve više i više zanemaruju te se publika okreće novijim aspektima umjetnosti, ili se uopće ne okreće. Umjetnost se trudi biti interaktivna i djelovati u novim medijima te na razne načine proširiti informacije i pobuditi svijest o važnosti koju kultura posjeduje. Većina galerija svoje programe prezentira pomoću internetskih stranica, interaktivnih panela, aplikacija te svjetlećih reklama no galerija Pikto je otišla korak dalje. U namjeri da se mobiliziraju nove generacije publika, 28. svibnja održat će se “Reli po galerijama” koji istražuje mogućnosti razumijevanja poruka iz virtualnog svijeta i poigrava se elementima virtualnog u realnosti.

Inicijativa pokrenuta od strane galerije Pikto ima za cilj spasiti zanemarenu kulturu te na pristupačan i zanimljiv način promijeniti kulturološko stanje. Iz tog razloga se organizira igra u kojoj igrači (posjetitelji) imaju za zadatak posjetiti 14 galerija u vremenskom razdoblju od 4 sata.  U putovanju Zagrebom kroz galerije se možete služiti svim prijevoznim sredstvima ili ići pješice. Također vam je dopušteno i slobodno kretanje gradom, bez točno određenih pravila puta. Ukoliko posjetite sve galerije u zadanom vremenskom razdoblju kao nagradu dobit ćete simboličnu povelju časti za spas kulture.
Reli će se odvijati od 18 do 22 sata, a ulaz u sve navedene galerije je besplatan. Dodatne informacije možete pogledati na stranicama galerije Pikto ili facebook eventu.
Pridružite se ovoj zanimljivoj ideji i podignite kulturu na viši level.

Popis galerija koje sudjeluju u događanju:

Kula Lotrščak – Strossmayerovo šetalište 9 (Gornji grad)

Galerija Forum – Ulica Nikole Tesle 16

Galerija Kic – Preradovićeva 5

Galerija Pikto – Branimirova 29 (Branimir centar)

Galerija Studentskog Centra – Savska 25

Bravo – Ulica Petra Preradovića 34

Galerija HDD – Boškovićeva 18

HDLU (Prsten Bačva, PM) – Trg Žrtava fašizma 16

Karas – Praška 4

Galerija ULUPUH – Tkalčićeva 14

Galerija Matice Hrvatske – Matičina 2

Udruga “Umjetnost osmijeha” – Radićeva 22

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari