Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Retrospektiva Kazimira Maljeviča u Tate Modernu

28.07.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/Kazimir Maljevič

Foto: facebook.com/Kazimir Maljevič

Jedan od najvažnijih umjetnika prošlog stoljeća, Kazimir Maljevič, ima prvu retrospekticu u UK-u u Tate Modernu nakon punih 30 godina. Rođen u Kijevu, umjetnik je prošao kroz faze kubizma i kubofitiruzma te je 1913. počeo eksperimentirati s supermatizmom. Kako najosnovnija definicija kaže suprematizam teži za svođenjem stvarnosti na osnovne geometrijske oblike i apsolutni sklad linija, oblika i boja, supremaciju čistog senzibiliteta; označava početak geometrijske apstrakcije, a sam Maljevič je zaslužan za uvođenje tog pojma u likovnu umjetnost.

Maljevič je svjetsku pažnju privukao nakon velike izložbe u Njemačkoj 1927. godine, kada je pripremao i knjigu “Bespredmetni svijet”, a njegovo najpoznatije djelo “Crni kvadrat” koji izlaže 1915. godine i dan-danas ostaje tema mnogih pretpostavki i kontroverzi. Izložba traje do 26. listopada i obuhvaća skice, skulpture i slike koje obuhvaćaju cijeli Maljevičev opus.

Komentari