Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Rijetki izlet Harukija Murakamija u javnost

06.04.2013. Melita Vrsaljko
Foto: facebook.com/haruki murakami quotes

Foto: facebook.com/haruki murakami quotes

Popularni pisac Haruki Murakami rijetko se pojavljuje u japanskoj javnosti. Posljednji put je javno govorio 1995. godine, nakon potresa koje je pogodio Kobe. Nakon 18 godina, odlučio je to promijeniti. Murakami će se pojaviti na seminaru naziva Observe soul, write soul koji će se održati 6. svibnja u Kyotu, u čast njegovom prijatelju, psihologu Hayaou Kawai.

Međutim, to nije jedina novost u životu poznatog autora. Njegov novi roman, Shikisai wo Motanai Tasaki Tsukuru to Kare no Junrei no Toshi, zasada je dostupan samo na japanskom, a 12. travnja će se  naći na policama knjižara.  Amerikanci će još morati čekati za izdanje na njihovom jeziku,  a neslužbeni prijevod je The Faded Tsukuru Tasaki and the Year of his Pilgrimage.

Haruki Murakami počeo je pisati u ranim tridesetima, nakon što ga je inspiracija pronašla dok je gledao bejzbol utakmicu. Počeo je objavljivati djela koja su proglašena književnim senzacijama, a svjetski poznat postao je nakon što je objavio roman Norveška šuma.  Neki od romana prevedenih na hrvatski  su  Južno od granice, zapadno od sunca, Tvrdo kuhana zemlja čudesa, Lov na divlju ovcu, Pleši, pleši, pleši , Kafka na žalu itd.

(Visited 80 times, 1 visits today)

Komentari