Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

Rijetki izlet Harukija Murakamija u javnost

06.04.2013. Melita Vrsaljko
Foto: facebook.com/haruki murakami quotes

Foto: facebook.com/haruki murakami quotes

Popularni pisac Haruki Murakami rijetko se pojavljuje u japanskoj javnosti. Posljednji put je javno govorio 1995. godine, nakon potresa koje je pogodio Kobe. Nakon 18 godina, odlučio je to promijeniti. Murakami će se pojaviti na seminaru naziva Observe soul, write soul koji će se održati 6. svibnja u Kyotu, u čast njegovom prijatelju, psihologu Hayaou Kawai.

Međutim, to nije jedina novost u životu poznatog autora. Njegov novi roman, Shikisai wo Motanai Tasaki Tsukuru to Kare no Junrei no Toshi, zasada je dostupan samo na japanskom, a 12. travnja će se  naći na policama knjižara.  Amerikanci će još morati čekati za izdanje na njihovom jeziku,  a neslužbeni prijevod je The Faded Tsukuru Tasaki and the Year of his Pilgrimage.

Haruki Murakami počeo je pisati u ranim tridesetima, nakon što ga je inspiracija pronašla dok je gledao bejzbol utakmicu. Počeo je objavljivati djela koja su proglašena književnim senzacijama, a svjetski poznat postao je nakon što je objavio roman Norveška šuma.  Neki od romana prevedenih na hrvatski  su  Južno od granice, zapadno od sunca, Tvrdo kuhana zemlja čudesa, Lov na divlju ovcu, Pleši, pleši, pleši , Kafka na žalu itd.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Komentari