Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

Robbie Margot: Ljepotica iz Vuka s Wall Streeta u manga izdanju

07.09.2014. Vladimir Knežević
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Za sve obožavatelje manga stripova i njihovih (ne)uspješnih filmskih adaptacija te obožavatelje lijepih žena, jedna zanimljiva vijest!

Naime, potvrđeno je da će Margot Robbie, prekrasna Australka koju je Scorsese podijelio sa svijetom u Vuku s Wall Streeta, igrati ulogu u filmskoj verziji manga serijala Ghost in the Shell. Posrijedi je seinen-manga futuristička priča o japanskoj protuterorističkoj organizaciji Public Security Section 9. Organizaciju vodi kiborginja Motoko Kusanagi. Seinen-manga vrsta je manga kulture namijenja muškoj publici od 17 do 50 godini. Sama riječ ,,seinen” znači ,,mladi muškarac”, ,,mladić”. Za razliku od popularnog ,,hentaija”, ,,seinen-manga” ima samo softcore golišave sadržaje, no bilo bi dostatno vidjeti Margot i u takvoj jednoj ulozi.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Japanofili strepe da će ova filmska adaptacija biti jednako loša kao i Dragon Ball Evolution i ini pokušaji live-action manga priči. Dok se jedni bune što će žena vanjštine kao da ju je sam Odin dizajnirao glumiti japansku obavještajku, drugi se pak slažu da bi takva jedna Hollywoodska ljepotica bila savršena za ulogu Motoko, baš iz razloga što je kiborg pa da bude naglašenija njezina umjetna/robotska strana.
Za očekivanje je da će Hollywood smisao ,,opasne žene” kao što je Motoko predstavljena, vjerojatno protumačiti kao ljepoticu s pištoljem u preuskoj odjeći,  no sumnjamo da će nekome Margot tako odjevena zasmetati. Uostalom, svoju opasnu stranu već je pokazala, odbivši javni poziv Hugh Heffnera da se slika za Playboy i tako ga ponizvši.

U svakom slučaju, ovu ribu ne bi bilo loše vidjeti u hollywoodsko-japanskom izdanju.

Foto: facebook.com Robbie Margot/Instagram

Foto: Robbie Margot/Instagram              Riba (lijevo) Caranx ignobilis (desno)

(Visited 235 times, 1 visits today)

Komentari