Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Robert Farber otvorio izložbu u Hrvatskoj

10.04.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
Foto: facebook.com/Robert Faber

Foto: facebook.com/Robert Faber

Jučer, 09.04. u umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvorena je izložba autorskih fotografija Roberta Farbera pod nazivom “Putovanje kroz ugođaje“, a traje do 30. 05. 2013. godine. Izložba uključuje 92 fotografije, koje su nastajale od kraja šezdesetih godina 20. stoljeća pa do danas. Teme koje fotografije obrađuju su doista raznolike, od krajobraza i akta preko New Yorka do nešto komercijalnih – modnih ili reklamnih – fotografija.

Foto: facebook.com/Robert Faber

Foto: facebook.com/Robert Faber

Robert Farber
Ovaj poznati fotograf, čiji je impresionistički stil utjecao na generacije fotografa, rođen je 29. veljače 1944. godine u Newarku. Napisao je deset autorskih fotografskih knjiga koje su rrasprodane u milijun primjeraka. Za svoj rad primio je mnoge nagrade, pa je tako za knjigu Pored mora primio nagradu urednika za fotografiju u boji, od strane Udruženja fotografa proglašen je fotografom godine, a primio je i međunarodnu nagradu Udruženja američkih profesionalnih fotografa. Posebno su cijenjene Farberove tematske fotografije aktova. Knjiga Farber Nudes uključena je u kolekciju Jacqueline Kennedy Onassis. Farber je često izlagao u galerijama i muzejima diljem svijeta, te je predavao na priznatim institutima i sveučilištima. Osim umjetničkih fotografija,  radio je i fotografije za modne kampanje, reklame te režirao filmove. Nedavno je započeo i snimanje dokumentarnog filma na temu vlastite fotografske karijere.

Foto: facebook.com/Robert Faber

Foto: facebook.com/Robert Faber

O izložbi Farber kaže slijedeće: “Fotografije na ovoj izložbi su pigmentni pozitivi, digitalno preneseni na poseban arhivski papir. Još odmalena imao sam želju postati slikar, radio sam ulja i akvarele. Kada sam se počeo baviti fotografijom upotreba određenih filmova i filtera omogućila mi je slikarski izgled kakav sam tražio. Međutim, izrada fotografija bila je ograničena strogim fotografskim procesom. Kad je je uvedeno digitalno printanje, eksperimentirao sam s raznim vrstama papirima i uskoro sam se vratio papiru naziva Somerset Fine Art, koji sam koristio za moje akvarele.

(Visited 125 times, 1 visits today)

Komentari