Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Film

U rođendanskom tjednu Art-kina dvije premijere: “Sve najbolje” i “Dobra žena”

12.12.2016. Ziher.hrFoto: Sve najbolje, Press: Art-kino

Art-kino ovog prosinca slavi osmi rođendan te u rođendanskom tjednu (12. – 18.12.) priređuje slavljenički program s čak dvije riječke premijere domaćih naslova, kojima fokus stavlja na autorice. Prvi je od njih iščekivana božićna komedija Sve najbolje redateljice Snježane Tribuson koja će film osobno predstaviti, u ponedjeljak, 12.12. u 20 sati, a drugi redateljski debi poznate srpske glumice Mirjane Karanović Dobra žena koja u Rijeku s filmom stiže u srijedu, 14.12. u 20 sati.

Sve najbolje ili, kako mu u najavi stoji „božićni film s trovanjem“ već neko vrijeme živi intenzivan festivalski život te osvaja nacionalne i inozemne nagrade po čemu se lako izvodi da je riječ o ostvarenju koji govori međunarodnim jezikom.

Pratimo likove u potrazi za ljubavlju: tu je usamljena slastičarka Verica (Ksenija Marinković), uspješna operna pjevačica Brankica (Renata Pokupić), karizmatični bariton Martin (Ozren Grabarić), slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), dvije medicinske sestre (Ksenija Paić i Dora Fišter Toš) te poljoprivrednik „neobičnih talenata“ Tomo (Bogdan Diklić). Što je redateljicu nadahnulo da oblikuje baš takve likove te sve ostale detalje iz pozadine filmskog seta publika će moći osobno saznati od redateljice Snježane Tribuson u moderiranom razgovoru nakon projekcije.

Foto: Dobra žena, Press: Art-kino

U srijedu, 14.12. u Art-kino stiže proslavljena srpska glumica Mirjana Karanović koja će osobno predstaviti svoj redateljski debi Dobra žena. Karanović je za Dobru ženu napisala i scenarij te tumači glavni lik: pedesetogodišnju Milenu iz Srbije. Milena je domaćica, udana je za uspješnog građevinskog poduzetnika Vladu i s njim, po važećim kriterijima, živi u gotovo savršenom braku. Međutim, nakon što tijekom proljetnog čišćenja kuće otkrije VHS-vrpcu sa snimkama ratnih zločina koje je Vladina jedinica počinila nad civilima tijekom rata, kreću njeni pokušaji da se nosi s tom spoznajom.

Film je premijeru imao na Sundanceu, a odonda je doživio brojne festivalske uspjehe i nagrade te pored ostalog na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio i Zlatnu arenu za najbolji film u kategoriji Manjinska hrvatska koprodukcija.

PROGRAM ROĐENDANSKOG TJEDNA

12.12., 20 sati, premijera: „Sve najbolje“ Snježane Tribuson

14.12., 20 sati, premijera: „Dobra žena“ Mirjane Karanović

17.12., 11 sati: „Crveni balon“ Alberta Lamorissea

19:30 sati: „Art-kino, molim fino!“, predstavljanje poetične knjižnice o Art-kinu

20 sati: „Veliki Lebowski“ Joela i Ethana Coena te rođendanski party uz Dr. Smeđeg Šećera

18.12., 16 sati: „Čarobnjak iz Oza“ Victora Fleminga i Georgea Cukora

(Visited 24 times, 1 visits today)

Komentari