Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Roman 'Privid 1938.' osvojio prestižnu Književnu nagradu Nordijskog vijeća

04.12.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com/Fraktura

Foto: facebook.com/Fraktura

Privid 1938., roman skandinavskog pisca i novinara Kjella Westöa, osvojio je Književnu nagradu Nordijskog vijeća (Nordic Council Literature Prize) za 2014. godinu te je tako postao najbolji skandinavski roman godine. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje i jedna je od  najprestižnijih nagrada za autore nordijskih zemalja.

Recenzija romana Privid 1938.

Pobjednički roman objavljen je na hrvatskom jeziku uoči ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti u Zagrebu. Tematizira Helsinki 1938. godine u kojem se još uvijek osjećaju posljedice Prvog svjetskog rata.  Privid 1938. dobio je i nagrade Švedskog radija i Švedskog književnog društva.

Sljedeće godine izlazi i hrvatski prijevod Westöova romana Put kojim smo nekada kročili za koji je osvojio najveću finsku književnu nagradu Finlandia, a po romanu je snimljen film i napravljena kazališna predstava.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari