Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

Knjige

Roman 'Privid 1938.' osvojio prestižnu Književnu nagradu Nordijskog vijeća

04.12.2014. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/Fraktura

Foto: facebook.com/Fraktura

Privid 1938., roman skandinavskog pisca i novinara Kjella Westöa, osvojio je Književnu nagradu Nordijskog vijeća (Nordic Council Literature Prize) za 2014. godinu te je tako postao najbolji skandinavski roman godine. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje i jedna je od  najprestižnijih nagrada za autore nordijskih zemalja.

Recenzija romana Privid 1938.

Pobjednički roman objavljen je na hrvatskom jeziku uoči ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti u Zagrebu. Tematizira Helsinki 1938. godine u kojem se još uvijek osjećaju posljedice Prvog svjetskog rata.  Privid 1938. dobio je i nagrade Švedskog radija i Švedskog književnog društva.

Sljedeće godine izlazi i hrvatski prijevod Westöova romana Put kojim smo nekada kročili za koji je osvojio najveću finsku književnu nagradu Finlandia, a po romanu je snimljen film i napravljena kazališna predstava.

(Visited 72 times, 2 visits today)

Komentari