Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Knjige

Roman ‘Sonnenschein’ Daše Drndić najprodavanija knjiga u Italiji

19.02.2015. Tijana Živko
Foto : fraktura.hr

Foto: fraktura.hr

Roman Sonnenschein Daše Drndić, odnosno njegovo talijansko izdanje pod nazivom Trieste, nalazi se na vrhu ljestvice najprodavanijih knjiga u Italiji. Roman je u Hrvatskoj izašao u izdanju nakladničke kuće Fraktura, a u Italiji ga je objavio izdavač Bompiani, u prijevodu Ljiljane Avirović.

Sonnenschein tematizira velike, bolne i prešućene teme Drugog svjetskog rata. Daša je napisala roman o djeci otetoj od roditelja i odgajanoj da postanu arijevci. Kroz povijest jedne židovske obitelji iz Gorice i sudbinu mlade žene Haye Tedeschi razotkriva zablude, osobne promašaje i tragedije u kojima se zrcale najcrnje nemani čovjekova bića koje su više no ikada isplivale upravo u dvadesetom stoljeću te tako osvjetljava dio duboko skrivene osobne i nacionalne povijesti. Roman je 2007. godine dobio nagradu Fran Galović za najbolju knjigu zavičajne tematike i nagradu Kiklop za prozno djelo godine. U engleskom prijevodu Ellen Elias-Bursać (također kao Trieste), osvojio je nagradu Independent za najbolju stranu beletrističku knjigu po izboru čitatelja.

Roman je krajem siječnja predstavljen u Trstu i Rimu, a inozemni uspjeh nastavlja i njemačko izdanje knjige koje će se u nakladi kuće Hoffman und Campe u knjižarama pojaviti 11. ožujka.

(Visited 170 times, 1 visits today)

Komentari