Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Knjige

Roman ‘Sonnenschein’ Daše Drndić najprodavanija knjiga u Italiji

19.02.2015. Tijana Živko
Foto : fraktura.hr

Foto: fraktura.hr

Roman Sonnenschein Daše Drndić, odnosno njegovo talijansko izdanje pod nazivom Trieste, nalazi se na vrhu ljestvice najprodavanijih knjiga u Italiji. Roman je u Hrvatskoj izašao u izdanju nakladničke kuće Fraktura, a u Italiji ga je objavio izdavač Bompiani, u prijevodu Ljiljane Avirović.

Sonnenschein tematizira velike, bolne i prešućene teme Drugog svjetskog rata. Daša je napisala roman o djeci otetoj od roditelja i odgajanoj da postanu arijevci. Kroz povijest jedne židovske obitelji iz Gorice i sudbinu mlade žene Haye Tedeschi razotkriva zablude, osobne promašaje i tragedije u kojima se zrcale najcrnje nemani čovjekova bića koje su više no ikada isplivale upravo u dvadesetom stoljeću te tako osvjetljava dio duboko skrivene osobne i nacionalne povijesti. Roman je 2007. godine dobio nagradu Fran Galović za najbolju knjigu zavičajne tematike i nagradu Kiklop za prozno djelo godine. U engleskom prijevodu Ellen Elias-Bursać (također kao Trieste), osvojio je nagradu Independent za najbolju stranu beletrističku knjigu po izboru čitatelja.

Roman je krajem siječnja predstavljen u Trstu i Rimu, a inozemni uspjeh nastavlja i njemačko izdanje knjige koje će se u nakladi kuće Hoffman und Campe u knjižarama pojaviti 11. ožujka.

(Visited 196 times, 1 visits today)

Komentari