Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Rotterdam u kinu Europa: Najveća simultana filmska projekcija na svijetu

26.01.2017. Ziher.hrFoto: Kino Europa press

Trećem izdanju pionirskog live programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, jednog od najposjećenijih filmskih festivala na svijetu čije 46. izdanje traje od 25. siječnja do 5. veljače, po prvi put se, zahvaljujući suradnji roterdamskog festivala i Zagreb Film Festivala, pridružuje i domaća metropola. U petak, 27. siječnja s početkom u 19 sati u kinu Europa, uz projekciju filma Mister Universo redateljskog tandema Tizze Covi i Rainera Frimmela, Zagreb će se uključiti u program ‘IFFR live’.

Riječ je o najvećoj simultanoj festivalskoj projekciji na svijetu koja putem streaminga iz Rotterdama istovremeno donosi filmove na kino platna u gradovima diljem svijeta. Ove godine događaj će povezati ukupno 45 kinoprikazivača, od Nizozemske, Milana i Basela, pa do Singapura i Sarajeva. Udaljenost će se premostiti zahvaljujući streamingu i društvenim mrežama; naime, publika diljem svijeta moći će se nakon projekcije uključiti u razgovor s redateljicom i redateljem filma, koji će biti prisutni u Rotterdamu, koristeći hashtag #livecinema na Twitteru, Facebooku ili Whatsapp aplikaciji (na broj +316 3 1234 456).

Foto: Mister Universo, Kino Europa press

Film Mister Universo, dobitnik nagrada FIPRESCI i Europa Cinemas na Filmskom festivalu u Locarnu, spaja dokumentarne elemente s fikcijom donoseći nježnu i optimističnu priču za sve generacije, priču koja slavi pripadnost neobičnom i često nevidljivom svijetu na društvenoj margini čiji se zakoni mjere iskrenošću i humanošću. ‘Mister Universo’ prati pustolovinu krotitelja lavova u jednom talijanskom cirkusu koji se, nakon što izgubi svoj talisman, otisne u potragu za novim izvorom sreće, a njegovo je putovanje prepuno susreta s nekoć bliskim ljudima iz prošlosti.

Projekcija filma počinje u 19 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kina Europa ili online na stranici https://kupiulaznicu.kinoeuropa.hr po redovnoj cijeni od 25 kn.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Komentari