Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Film

Rotterdam u kinu Europa: Najveća simultana filmska projekcija na svijetu

26.01.2017. Ziher.hrFoto: Kino Europa press

Trećem izdanju pionirskog live programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, jednog od najposjećenijih filmskih festivala na svijetu čije 46. izdanje traje od 25. siječnja do 5. veljače, po prvi put se, zahvaljujući suradnji roterdamskog festivala i Zagreb Film Festivala, pridružuje i domaća metropola. U petak, 27. siječnja s početkom u 19 sati u kinu Europa, uz projekciju filma Mister Universo redateljskog tandema Tizze Covi i Rainera Frimmela, Zagreb će se uključiti u program ‘IFFR live’.

Riječ je o najvećoj simultanoj festivalskoj projekciji na svijetu koja putem streaminga iz Rotterdama istovremeno donosi filmove na kino platna u gradovima diljem svijeta. Ove godine događaj će povezati ukupno 45 kinoprikazivača, od Nizozemske, Milana i Basela, pa do Singapura i Sarajeva. Udaljenost će se premostiti zahvaljujući streamingu i društvenim mrežama; naime, publika diljem svijeta moći će se nakon projekcije uključiti u razgovor s redateljicom i redateljem filma, koji će biti prisutni u Rotterdamu, koristeći hashtag #livecinema na Twitteru, Facebooku ili Whatsapp aplikaciji (na broj +316 3 1234 456).

Foto: Mister Universo, Kino Europa press

Film Mister Universo, dobitnik nagrada FIPRESCI i Europa Cinemas na Filmskom festivalu u Locarnu, spaja dokumentarne elemente s fikcijom donoseći nježnu i optimističnu priču za sve generacije, priču koja slavi pripadnost neobičnom i često nevidljivom svijetu na društvenoj margini čiji se zakoni mjere iskrenošću i humanošću. ‘Mister Universo’ prati pustolovinu krotitelja lavova u jednom talijanskom cirkusu koji se, nakon što izgubi svoj talisman, otisne u potragu za novim izvorom sreće, a njegovo je putovanje prepuno susreta s nekoć bliskim ljudima iz prošlosti.

Projekcija filma počinje u 19 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kina Europa ili online na stranici https://kupiulaznicu.kinoeuropa.hr po redovnoj cijeni od 25 kn.

Komentari