Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Rotterdam u kinu Europa: Najveća simultana filmska projekcija na svijetu

26.01.2017. Ziher.hrFoto: Kino Europa press

Trećem izdanju pionirskog live programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, jednog od najposjećenijih filmskih festivala na svijetu čije 46. izdanje traje od 25. siječnja do 5. veljače, po prvi put se, zahvaljujući suradnji roterdamskog festivala i Zagreb Film Festivala, pridružuje i domaća metropola. U petak, 27. siječnja s početkom u 19 sati u kinu Europa, uz projekciju filma Mister Universo redateljskog tandema Tizze Covi i Rainera Frimmela, Zagreb će se uključiti u program ‘IFFR live’.

Riječ je o najvećoj simultanoj festivalskoj projekciji na svijetu koja putem streaminga iz Rotterdama istovremeno donosi filmove na kino platna u gradovima diljem svijeta. Ove godine događaj će povezati ukupno 45 kinoprikazivača, od Nizozemske, Milana i Basela, pa do Singapura i Sarajeva. Udaljenost će se premostiti zahvaljujući streamingu i društvenim mrežama; naime, publika diljem svijeta moći će se nakon projekcije uključiti u razgovor s redateljicom i redateljem filma, koji će biti prisutni u Rotterdamu, koristeći hashtag #livecinema na Twitteru, Facebooku ili Whatsapp aplikaciji (na broj +316 3 1234 456).

Foto: Mister Universo, Kino Europa press

Film Mister Universo, dobitnik nagrada FIPRESCI i Europa Cinemas na Filmskom festivalu u Locarnu, spaja dokumentarne elemente s fikcijom donoseći nježnu i optimističnu priču za sve generacije, priču koja slavi pripadnost neobičnom i često nevidljivom svijetu na društvenoj margini čiji se zakoni mjere iskrenošću i humanošću. ‘Mister Universo’ prati pustolovinu krotitelja lavova u jednom talijanskom cirkusu koji se, nakon što izgubi svoj talisman, otisne u potragu za novim izvorom sreće, a njegovo je putovanje prepuno susreta s nekoć bliskim ljudima iz prošlosti.

Projekcija filma počinje u 19 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kina Europa ili online na stranici https://kupiulaznicu.kinoeuropa.hr po redovnoj cijeni od 25 kn.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Komentari