Istaknuto
07.11.2018.

Ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a sve ostalo je na vama. Vi odlučujete koji novitet zaslužuje biti na vrhu.

05.11.2018.

Knjige su odličan izbor u svakom slučaju! Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

Knjige

Sajam knjiga u Leipzigu

13.03.2013. Tea Parać

Sajam u Leipzigu jest Sajam koji se bazira na  autore, a ne na izdavače i trgovine knjigama. Na njemu sudjeluju i hrvatski pisci, a autorica hrvatskog nastupa je Alida Bremer. Ove godine Hrvatska iako je dugogodišnji gost, je posebna među ostalim sudionicima. Činjenica je da je ovogodišnji Sajam okupio manje izlagača u odnosu na prošlu godinu.

Otvaranje Sajma u Leipzigu je danas, 13. ožujka, a Sajam traje do 17. ožujka.

Hrvatsko predstavljanje dio je festivala Kroatien Kreativ 2013, koji će predstaviti ministrica kulture Andrea Zlatar s direktorom Sajma Oliverom Zilleom. Program Kroatien Kreativ obuhvaćati razne događaje -sajam u Leipzigu, retrospektive hrvatskog filma, kazališnih gostovanja, te predstavljanja hrvatske kulturne baštine i turizma.

U četvrtak, 14. ožujka biti će otvorena izložba Edija Matića i Maje Vrančić Igre i zrcala/Split.
Zatim će se održati predstavljanje romana Renata Baretića i Vladimir Stojsavljevića Osmi povjerenik i Ljetni dnevnik rata. Nakon toga u 16 sati održat će se rasprava o izazovima EU uoči pristupanja Hrvatske.

Foto: facebook.com/leipzigerbuchmesse

Foto: facebook.com/leipzigerbuchmesse

Petak, 15. ožujka od 10 do 11 sati, obilježit će razgovor između izdavača i promicatelja kulture iz Albanije, Hrvatske i Mađarske pod nazivom „Izdavačke kuće u jugoistočnoj Europi: Preokret, kriza i problemi i perspektive“. Nakon toga u 13 sati slijedi rasprava o vlastitim romanima koju vode Zoran Ferić (Kalendar Maja) i Andrej Skubić (Koliko si moja?).
Od 15 sati diskusija „Podijeljena Južna Europa: Ulazak Hrvatske u EU u kontekstu susjednih zemalja“, dok od 20 sati Maša Kolanović, Renato Baretić i Zoran Ferić govore o prijevodu vlastitih knjiga na njemački jezik, nakon čega će se na Sajmu predstaviti i Veljko Popović sa svojim filmovima.

U subotu, od 11 do 12 sati Srećko Horvat govori o svojoj knjizi Nakon kraja povijesti: Od Arapskog proljeća do pokreta Occupy u kojoj je vodio razgovore s Terryjem Eagletonom, Tariqom Alijem i dr.
U 15 sati na Südosteuropa Forumu Edi Marić koji je dobitnik nagrade Steiermärkischen Sparkasse Graz za 2012. sa svojim romanom Grimald.

Zadnji dan sajma, nedjelju 17. ožujka obilježit će Matteo Colombi sa svojom antologijom Grad – ubojstvo – red koja pokazuje mjesto zločina iz istočnoeuropske književnosti.

Više o programu Sajma na: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=8634

(Visited 98 times, 1 visits today)

Komentari