Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Salma Hayek producentica je animiranog filma The Prophet

25.03.2015. Marija Vukšić
Foto: hitfix.com

Foto: hitfix.com

Salma Hayek producentica je animiranog filma baziranog na knjizi The Prophet autora Khalila Gibrana. Knjiga je izdana 1923. godine, prodana je u preko sto milijuna kopija i prevedena je na više od četrdeset jezika. Knjiga je kombinacija proze i poezije u kojoj je glavni lik prorok Almustafa. Podijeljena je na poglavlja koja obrađuju važne životne teme kao što su ljubav, posao, djeca, prijateljstvo, strast i bol.

Redatelj animiranog filma je Roger Allers koji je također režirao svjetski poznat i uspješan The Lion King (1994). The Prophet je nastao u suradnji i svako je od poglavlja animirao drukčiji animator: Tomm Moore (The Secret of Kells, Song of the Sea), Joan Gratz (Mona Lisa Descending the Staircase), Bill Plympton (Guard Dog, Your Face), Paul i Gaetan Brizzi (Fantasia 2000), Mohammed Harib (Freej) i mnogi drugi.

Glasove su posudili Salma Hayek, Liam Neeson, Quvenzhane Wallis, John Krasinski, Frank Langella i Alfred Molina. Za soundtrack je zaslužan Gabriel Yared koji je dobio Oscara za svoju glazbu u filmu The English Patient (1996), a uz njega nalaze se i pjesme od Damiena Ricea, Glenna Hansarda i Lise Hannigan. Osim veoma slavnog filmskog i muzičkog pedigrea, The Prophet je dobio pozitivnu kritiku na Toronto International film festivalu.

Nažalost, Hayek nije uspjela pronaći filmski studio koji je bio voljan preuzeti animiran film na vrijeme da bude prikazan prije sezone Oscara jer se The Prophet nije smatrao dovoljno komercijalnim i privlačnim tipičnom američkom djetetu. Na kraju su ga preuzeli GKids, filmski studio koji stoji iza dva animirana filma koji su nominirani za ovogodišnjeg Oscara: The Tale of Princess Kaguya i Song of the Sea.

The Prophet će doživjeti premijeru 7. kolovoza u New Yorku i Los Angelesu, a u tjednima koji slijede bit će prikazan i u drugim svjetskim kinima.

 

(Visited 126 times, 1 visits today)

Komentari