Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Glazba

Šarolika večer puna dobre glazbe očekuje vas u KSETu s Lost Lucid, Dora Maar i Fonotron

04.04.2015. Ziher.hr

čuješ?!

Kao prvi vjesnici proljeća bude se visibabe, 7.travnja (u utorak) kao prvi vjesnici proljeća program kluba KSET, u sklopu Čuješ?! probudit će vas tri stilski oprečna banda iz raznolikih krajeva Lijepe naše. Nakon zasićenja šunkom i jajima te obiteljskim druženjima, potreban je dobar provod za skidanje kalorija, ali i mentalnu rehabilitaciju, a sve vam to mogu ponuditi ova tri vrhunska benda.

Prvi će vas na stageu prodrmati Lost Lucid, momci iz Rijeke čije ime benda poprilično vjerno opisuje žanr kojim se bave – stoner ukomponiran u instrumentalni rock s pokojim vokalnim izletom u Holly Grail. Trojac egzistira od 2012.godine, a svoj put u glazbu opisuju kao potrebu za stvaranjem zvukovnih i (meta)fizičkih projekcija mentalnih ogledala stvarnosti, ali i traganjem za nečim iskonskim u glazbi. Lost Lucidom pripremite se na eksperimentalno putovanje u (ne)poznato.

A kako ne bismo previše zalutali, pobrinut će se domaćini Dora Maar – četvorka koju će se najčešće opisati kao grunge, ali koja sama za sebe tvrdi da je tek na tragu groznice 90.ih. Na sceni zasada najpoznatiji sa svojim Boiling Waterom, pjesmom koja je postala demo hit i za one koji vole zvuk Seattlea, ali i za one koji ne. Melodiozni, ali i istovremeno žestoki, s hvaljenim vokalom i gitarama, odradili su zasad nastupe u Vintageu i Tvornici te se spremaju oboriti i KSET.

Večer će zatvoriti Fonotron – jedinstvena fuzija eksperimentalnog, instrumentalnog rocka i progresivnog jazza. Društvo iz Fontrona na sceni će pokazati kako su oborili s nogu Krunu (Jinx, Tao Šank) koji im je dopustio besplatne probe oduševljen njihovom glazbom. Sa zvukom nalik na odbjeglice sa Montreux Jazz Festivala, Fonotron će publici ponuditi nešto drugačije i svježe.

Ulaznicu za koncert možete nabaviti na ulazu u KSET na dan koncerta po cijeni od 10 kuna do 22:30, nakon čega će cijena porasti na 15 kuna. Ako želite nastaviti pratiti Čuješ?!, sakupljajte ulaznice jer vas dvije različite vode na treće izdanje!

Nemojte zaboraviti na KSETovu zelenu iskaznicu koju možete nabaviti na ulazu za 5 kuna ili se po nju zaletiti na šank preko dana besplatno.

Sponzori događanja su Pivovara i pivnica Medvedgrad, Zmajska pivovara, Zagrebačka pivovara, TMS Music Shop , Rolling Stone Hrvatska i Soundguardian.

Komentari