Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Satyricon u Zagrebu predstavlja prošlogodišnji album “Deep Calleth upon Deep”

18.03.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/SatyriconOfficial/

Norveške black metal legende Satyricon nakon deset godina vraćaju se u zagrebački Boogaloo gdje će u ponedeljak, 19. ožujka predstaviti svoj deveti studijski album “Deep Calleth upon Deep” koji je 22. rujna objavila poznata metal diskografska kuća Napalm Records.

Satyricon dolaze iz Osla, osnovani su 1991. godine i jedni su od pionira black metal scene. Njihov prvi album “Dark Medieval Times” iz 1994. godine slovi za jedan od najutjecajnijih albuma tog žanra, iako je njihova najpoznatija pjesma iz tog doba, u isto vrijeme i jedna od najkultnijih black metal pjesama općenito, Mother North s njihovog trećeg albuma “Nemesis Divina” iz 1996. godine. S tim albumom zaokružuju svoju black metal fazu i i počinju sa stvaranjem novog zvuka. S posljednjim albumom “Deep Calleth upon Deep” otišli su još korak dalje gdje su zaplovili u doom i goth vode, no zvukovno su ostali vrlo prepoznatljivi.

Kao posebni gosti nastupit će grčki trash metalci Suicidal Angels. Početak koncerta najavljen je u 19:30, a cijena ulaznice iznosi 170 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 190 kn. Pretprodajna mjesta u Zagrebu su Dirty Old Shop, Rockmark, Kloto, Octopus Piercing Studio i Metal Beer Bar Valhalla, zatim Dallas Music Shop u Rijeci, Rock Shop Stress u Osijeku, te online na: On Parole i Eventim sistem.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Komentari